PDA

Volledige versie bekijken : Geheugenkaart naar Fototoestel



Paullamb
11 januari 2007, 13:25
Ik zet mijn foto's van de geheugenkaart (CF) naar PC
Ik bewerk ze en zet ze terug naar Kaartje via kaartlezer.

Ik stel nu vast dat ik de foto niet meer kan lezen via Fototoestel
Wat doe ik fout of wat vergeet ik ??

Alvast bedankt voor suggesties

bouk
11 januari 2007, 14:09
Ik zet mijn foto's van de geheugenkaart (CF) naar PC
Ik bewerk ze en zet ze terug naar Kaartje via kaartlezer.

Ik stel nu vast dat ik de foto niet meer kan lezen via Fototoestel
Wat doe ik fout of wat vergeet ik ??

Alvast bedankt voor suggesties

wat voor bewerking bedoel je.
grt,bouk.

koen dd
11 januari 2007, 14:35
Ik zet mijn foto's van de geheugenkaart (CF) naar PC
Ik bewerk ze en zet ze terug naar Kaartje via kaartlezer.

Ik stel nu vast dat ik de foto niet meer kan lezen via Fototoestel
Wat doe ik fout of wat vergeet ik ??

Alvast bedankt voor suggesties

waarom zet je de foto's dn terug naar je geheugenkaart :confused:
Als je de foto's bewerkt, kan het zijn dat je sommige info die bij de foto zit wist en dan kan je toestel het inderdaad niet meer kan lezen...

eentonig
11 januari 2007, 15:23
Ik zie ook geen nut om je foto's nog te kunnen lezen in het fototoestel.
Op een groot scherm is toch véél beter om te zien dan op die kleine LCD?

Paullamb
11 januari 2007, 19:39
Ik bewerk ze in Photoshop.

En het is waar; waarom zou ik ze terug moeten zetten ??
Nadat ik deze vraag ook ergens anders gelezen had ben ik beginnen te testen
en het werkt noch op Nikon (70) noch op Canon(S60)
Ik heb op beide toestellen natuurlijk een andere kaart gebruikt en een andere bewerkte foto.

Maar zelfs als ik de foto eerst eraf gedaan heb en dan er terug wil opzetten( De reden is dat de vrouw graag de foto's van haar hobby op de kaart blijven staan om ze achteraf nog eens te bekijken in het hobby kransje via schermpje van toestel.

Is er iemand die ook eens zo een test wil doen ???

ajuin
11 januari 2007, 20:01
In welk formaat zet je ze er terug op? Kan je fototoestel dat wel aan?

Paullamb
12 januari 2007, 11:40
In hetzelfde formaat als waarmee ze naar PC geschreven zijn

Black B@ndit
12 januari 2007, 16:29
Volgens mij kan de camera alleen de originele bestanden lezen. Dat wil dus zeggen dat je foto's na bewerking niet meer in de camera kan bekijken.

Ik dacht dat ik dat ergens in de gebruiksaanwijzing van Canon gelezen had, en dan zal dat bij de meeste merken ook wel hetzelfde zijn.

Als je de foto's wil laten zien zonder pc, dan zijn er verschillende mogelijkheden:

- Er bestaan geheugenkaartlezers die je op een tv kan aansluiten, op die manier kan je de foto's bekijken.
- Je kan de foto's op een CD branden, en via een DVD-speler op een tv bekijken.
- Er zijn ook fotoviewers met een tft-scherm met ingebouwde kaartlezer (er zijn er ook waar een harde schijf inzit, en daar kan je onderweg ook je foto's van je geheugenkaartje in opslaan om het kaartje weer te hergebruiken).
- Je kan de foto's (laten) afdrukken en in een album kleven;)

Paullamb
12 januari 2007, 17:58
Bedankt BB
Er zijn tegenstrijdige reacties

Op een ander Forum is er iemand die zegt dat het gaat ( Nikon ) maar bij mij lukt het dus niet.

Het is wel geen must voor mij; alleen de wetenschap.
Zijn er vrijwilligers die het eens willen uitproberen ??? en hun bevinding meedelen ?

Bedankt

MDF
14 januari 2007, 10:28
Ik zie eigenlijk weinig nut om foto's terug op je kaart te zetten om dan te bekijken op het fototoestel.

Akkoord, je wil dit laten zien aan het hobby kransje.

Maar... je koopt een (duur) fototoestel om een optimale opname mee te kunnen maken. Je opent de bestanden in een professioneel beeldapplicatie programma (Photoshop) om er het maximum uit te halen en je foto er optimaal te laten uitzien. Je bent uiteindelijk fier op het eindresultaat van je ultieme foto en dan ga je vervolgens...

... die nieuwe meesterwerken op het piepkleine displaytje (schrijfwijze ?) van een fototoestel bekijken. Een display die door de fabrikant enkel bedoeld is als visual controle tijdens de opname en qua LCD-prestaties van het scherm eigenlijk weinig voorstelt. Van al je perfecte nabewerkingen in Photoshop zal nog weinig te zien zijn op het schermpje... gesteld dat het je zou lukken om de bestanden terug over te zetten in een "voor-de-fotocamera-leesbaar formaat".

Er zijn dan heel wat alternatieven mogelijk (zie post van Black B@ndit)
Of maak een nieuwe opname van je beeldscherm als de foto bijgewerkt is in Photoshop ... :p

Succes !