PDA

Volledige versie bekijken : hoe kan ik aan en foto zien hoeveel kliks....



Guest13
7 december 2006, 23:39
*********

ladeti
7 december 2006, 23:46
Je kan nooit zeker zijn van het aantal opnames die een camera gemaakt heeft
daar de teller(altans bij mij is dat zo)terug te resetten is.

Guest13
9 december 2006, 23:02
kan zijn.. maar met welk prg kan je zien op een foto op hoeveel kliks hij staat..? iemand hulp?

ladeti
10 december 2006, 09:45
Gwoon met windows-viewer,die nummer die er onder staat geeft toch aan de hoeveelste foto je met je camera hebt genomen?

inv
10 december 2006, 17:30
Gwoon met windows-viewer,die nummer die er onder staat geeft toch aan de hoeveelste foto je met je camera hebt genomen?
???

Met Opanda IExif kan je alle gegevens van je foto's bekijken en ook het aantal shutter releases.
(http://www.opanda.com/en/iexif/index.html)

tvtommy
10 december 2006, 17:45
heb nu opanda exif, en exif reader er op staan... maar geen van beiden zegt me iets zinnigs...


Ik gebruik ook Opanda exif. Kijk even helemaal onderaan de lijst:Total number of shutter releases for camera. Door de lange naam is de kolom meestal te smal en zie je alles tot en met de S van Shutter.
5de laatste regel in de lijst.

Grt

vanslycken
10 december 2006, 19:29
ik heb hetzelfde probleem, ik heb opanda Iexif2... dat was gratis... zit dat daar niet op, of komt het omdat ik de exif van geconverteerde jpegs (uit raw) bekijk?

koen dd
10 december 2006, 20:01
dit moet toch zowat de meest gestelde vraag op het forum zijn :bom:

erikdk
10 december 2006, 20:10
ik heb hetzelfde probleem, ik heb opanda Iexif2... dat was gratis... zit dat daar niet op, of komt het omdat ik de exif van geconverteerde jpegs (uit raw) bekijk?

op mijn ixief 2 zit het wel

maar...

... ik heb een ander probleem met opanda ....

mijn D200 is enkele weken oud. Opanda ixief zegt op mijn laatste foto nr 'DSC_8196', shutter release 'Total Number of Shutter Releases for Camera = 3518'

nu, hoe kan dat nu? foto 8196, en shutter releases 3518

:confused: :confused: :confused:


???

erik

Guest13
10 december 2006, 20:21
daarom dat ik het vroeg.. de mijne ( opanda zegt ) : 8508506 , en elk beeldje gaat hij 1 omhoog. dus dat kan niet,... daarom ook de vraag .. een ander programma ????

ladeti
11 december 2006, 14:04
[QUOTE=inv;1210702]???

De topicstarter vroeg hoe hij kan zien op hoeveel kliks je camera staat,
als je je foto's opslaat onder mijn afbeeldingen,en je opent de map met je laatste foto's kan je dat toch zien.
Onder iedere foto staat DSC-xxxx,is toch het aantal foto's die je hebt genomen,is toch eenvoudig?

de.lesse.be
11 december 2006, 14:21
Bij canon gaat het alleen bij de 1D reeks... de andere reeksen houden de FILENAME/DIRECTORY NUMBERS bij....

Wil je de counter echt weten? Doe je toestel binnen bij etbass of rofa...

Lesley.

vanslycken
11 december 2006, 14:34
[QUOTE]

De topicstarter vroeg hoe hij kan zien op hoeveel kliks je camera staat,
als je je foto's opslaat onder mijn afbeeldingen,en je opent de map met je laatste foto's kan je dat toch zien.
Onder iedere foto staat DSC-xxxx,is toch het aantal foto's die je hebt genomen,is toch eenvoudig?

Totdat de eerste 9999 genomen zijn, en dan de volgende, en dan de volgende... of tot iemand de teller eens reset... begrijp je 't probleem?

Ja scherpie 8 miljoen clicks, dat is niet slecht :D

ladeti
11 december 2006, 14:39
Totdat de eerste 9999 genomen zijn, en dan de volgende, en dan de volgende... of tot iemand de teller eens reset... begrijp je 't probleem?
Dat wist ik niet,zit met de mijne nog maar op 1700,sorry,
wou alleen maar helpen;)

pol parasol
12 december 2006, 08:28
Dat wist ik niet,zit met de mijne nog maar op 1700,sorry,
wou alleen maar helpen;)
Ik heb mijn D70 zo ingesteld dat hij telkens ik een lege CF-kaart er in steek hij opnieuw van af 1 begint te tellen.

pichayandege
12 december 2006, 08:43
Ik heb mijn D70 zo ingesteld dat hij telkens ik een lege CF-kaart er in steek hij opnieuw van af 1 begint te tellen.

met welke bedoeling?

pol parasol
12 december 2006, 09:39
Als je uit een shoot moet kiezen/selecteren/deleten is het veel gemakkelijker met korte getalletjes (eenheden, tientallen, honderdtallen) te werken dan met duizendtallen die "ergens al in de duizenden" beginnen. Totaal aantal kliks zie ik met Opanda wel.

Fullator
13 december 2006, 10:20
Mijn eerste auto (1967) was een Citroën Dyane. Er was geen snelheidsmeter nodig: Vanaf 60km/h begonnen de deuren te rammelen, op 70km/h ging het dak bol staan en op 80km/h kwam er rook uit de motor.

Met foto's gaat het ook zo :D Na één miljoen clicks beginnen je foto's er miserabel uit te zien. Na 15 miljoen clicks begin je zelf er ellendig uit te zien...

Alle gekheid op een stokje: in principe kan het heel ingewikkeld worden. Als ik een sessie heb in de studio, en ik werk op geheugenkaartje, dan krijg ik een heel andere nummering dan wanneer ik alles meteen naar de laptop stuur. Als je dan ook nog met twee toestellen tegelijk werkt...Het probleem is dat de nummering op de laptop geen rekening houdt met welk toestel de opname is gemaakt. Dus moet ik telkens in de exif gaan kijken.

Ik vraag me trouwens af wat er gebeurt als de sluiter wordt vervangen. Komt er dan een reset? En zo ja, als een reset mogelijk is, hoe zeker ben je dan van zijn aantal kilometers?

Tony smeT
13 december 2006, 10:26
Je zou misschien even kunnen vermelden WELK toestel je gaat kopen :rolleyes:

Indien Canon, zoek eens op CanCount...

FotoDirk
13 december 2006, 19:11
Heb net Opanda geinstalleerd, en ik kan het toch ook niet vinden. Misschien dat Nikon dit in de exif schrijft en Canon niet.

En die CanCount is blijkbaar alleen voor de 1D reeks.

Guest13
13 december 2006, 21:20
************

de.lesse.be
14 december 2006, 09:48
Heb net Opanda geinstalleerd, en ik kan het toch ook niet vinden. Misschien dat Nikon dit in de exif schrijft en Canon niet.

En die CanCount is blijkbaar alleen voor de 1D reeks.kijk eens naar post #12 hierboven...:green:

vanslycken
16 december 2006, 17:45
Dit is maar even om te laten weten dat ik gevonden heb waarom ik niet kon zien hoeveel foto's mijn D70 op de teller had. Ik bekeek de exif van geconverteerde jpegs (geconverteerd met rawshooter), daar verdwijnt een groot deel van de gegevens blijkbaar. Een fotootje in jpeg, zo met het toestel genomen, bevat wel alle gegevens.