PDA

Volledige versie bekijken : dia scannen ?



Arousal
22 november 2006, 09:58
Hoe scan ik het best een kleinbeelddia, met als output een resultaat dat op 20x30 cm geprint moet worden ?
2000x2000 dpi lijkt mij voldoende. Maar van dat "bit-gedoe" heb ik absoluut geen kaas gegeten.... 24 bit, 42 bit ? Hoe zit dat hier mee ?

Alvast bedankt !

grtz.

PS : scanner is CanoScan FS4000US

Ballistic
22 november 2006, 10:21
En dia? Maximale resolutie (bij mij is dat voor een Minolta scan elite 5400 dpi). Scannen op 16 bit voor maximale kleurdiepte. Zo scan je tot op de korrel. Als je CS2 hebt, scannen op 16 bit, anders heeft dit niet veel zin.

Meerdere dia's :p : heb je geen preset-instellingen? Scannen voor A4 output lijkt mij dan voldoende.

Arousal
22 november 2006, 10:29
Staat "een" dia, niet "n" :p ;)

Scan via CS2, dus 42 bit heeft geen zin ?