PDA

Volledige versie bekijken : overbelichting



wimsel
23 oktober 2006, 15:10
Een vraagje over analoge fotografie:

Als ik met mijn Nikon F801s en SB28 werk en de flitskop 45 omhoog richt en het witte kaartje uitschuif om binnenshuis te fotograferen met lichte plafonds en muren hoeveel moet ik dan overbelichten? En dezelfde vraag voor als ik de kop 90 omhoog richt.

Alvast bedankt!

Wim.

Doc_Holiday
23 oktober 2006, 15:34
Probeer het gewoon eens, hangt van zoveel factoren af. Hoogte van uw plafond, grootte van de kamer....

top
23 oktober 2006, 19:00
Gewoon proberen lijkt mij inderdaad het beste en het snelste. Bij Canon kan je het histogram van een foto opvragen. Hij toont dan foto + histogram en op de foto beginnen de uitgebrande pixels te pinken. Ongetwijfeld is dat ook mogelijk bij Nikon. Dat laat je perfect toe om de optimale sluitertijd/diafragma/flitskracht te zoeken.

Huggy
23 oktober 2006, 19:03
Gewoon proberen lijkt mij inderdaad het beste en het snelste. Bij Canon kan je het histogram van een foto opvragen. Hij toont dan foto + histogram en op de foto beginnen de uitgebrande pixels te pinken. Ongetwijfeld is dat ook mogelijk bij Nikon. Dat laat je perfect toe om de optimale sluitertijd/diafragma/flitskracht te zoeken.

f801s....da's met film... daar heb je geen schermpje met histogram ;)

dus 't moet goed zijn vanaf de 1e keer....

een direct antwoord kan ik er niet op geven... maar ik ben er zeker van dat je 't antwoord zeker gaat vinden op't net hoor... effe zoeken...

veel succes:G

pol parasol
23 oktober 2006, 19:31
Een vraagje over analoge fotografie:

Als ik met mijn Nikon F801s en SB28 werk en de flitskop 45 omhoog richt en het witte kaartje uitschuif om binnenshuis te fotograferen met lichte plafonds en muren hoeveel moet ik dan overbelichten? En dezelfde vraag voor als ik de kop 90 omhoog richt.

Alvast bedankt!

Wim.

F801 is een toestel met TTL auto flash controle. SB28 ondersteunt dat. Dus normaal gezien zou je F801/SB28 "vaneigens" de flitskracht moeten aanpassen als je bouncet. Zo is dat toch bij Metz, bij Nikon zal het niet anders zijn. Wat je ook altijd kan doen is een proefflits geven en kijken of je flitser een OK signaal geeft.

top
23 oktober 2006, 21:22
f801s....da's met film... daar heb je geen schermpje met histogram ;)

dus 't moet goed zijn vanaf de 1e keer....

een direct antwoord kan ik er niet op geven... maar ik ben er zeker van dat je 't antwoord zeker gaat vinden op't net hoor... effe zoeken...

veel succes:G

Hmmm... iets te snel geweest... Heb je geen digitaal toestel waarmee je kan testen met dezelfde flits (ISO waarde wel gelijk zetten met je analoog filmpje). In theorie zou je de waarden dan kunnen overnemen om een analoge foto te trekken.

pol parasol
23 oktober 2006, 21:57
Het is toch ongelooflijk hoe weinigen er weten hoe hun materiaal werkt...
LEES HET MANUAL !!!!!