PDA

Volledige versie bekijken : histogram



Joerig1970
27 juni 2006, 23:14
ik lees op dit forum vaal over histogram van je toestel nus is mijn vraag hoe en waarom je histogram beoordelen nadat je je foto hebt gemaakt

Visio
27 juni 2006, 23:27
omdat je aan de hand van je histogram je belichting precies kan be÷ordelen.

Joerig1970
27 juni 2006, 23:38
oke, maar als je dat gedaan hebt nadat je je foto hebt genomen, dan is die toch al opgeslagen, en kan je die toch niet meer veranderen

Visio
28 juni 2006, 00:00
nope .. maar als je belichting fout was, kan je wel een nieuwe foto maken, en hierbij de instellingen van je cam aanpassen aan de situatie. het voorbeeld op je LCD is altijd mooi, of je moet serieus fout zitten dat er helemaal niets meer met de foto aan te vangen is .. het histogram laat je toe om zeer precies je beeld te evalueren, en je camerasettings aan te passen indien nodig

Joerig1970
28 juni 2006, 00:08
das waar maar dat gaat enkel als je een foto hebt gemaakt van iets dat blijft staan ofzo, niet van bv een wagen of een vliegende volgel ofzo he

Visio
28 juni 2006, 00:44
tja .. en testfoto met histogram geeft je veel info, die je ook voor bewegende onderwerpen kan gebruiken, als je ze in gelijkaardige lichtomstandigheden neemt. .. als je natuurlijk zonder enige info werkt .. je mag ook een blinddoek aandoen om op de kermis met een loodjesgeweer te schieten, he :clown: