PDA

Volledige versie bekijken : crash bij opstarten nikon raw software



parakiet
2 april 2006, 13:58
dolblij men nikon software geinstaleerd op men nieuwe pc. prompte crash en reboot

mobo: a8n vm cms
cpu: athlon 64 3500+
ram: 2gig


op men vorige pc (athlon xp 1900+) draaide dat nogtans vlot..
heb geprobeerd nikon editor te updaten naar 4.2, vlak voor de update gedaan crasht pc :-/
what to do?

parakiet
2 april 2006, 15:16
iemand?

mvdh
2 april 2006, 15:46
Dat is volgens mij een bug in de Nikon software die alleen zichtbaar wordt bij de meest recente updates van Windows. Ik had het ook aan de hand met Capture - eerst draaide dat prima op mijn computer en ik kon het probleemloos upgraden naar de nieuwste versie die ik van het internet had gedownload. Toen kreeg ik een nieuwe pc en omdat ik nog een versie heb met een serienummer in het oude formaat moest eerst de oude software worden ge´nstalleerd en DAN pas de upgrade. Dat ging telkens mis.

Maar de nieuwste versie draaide wel prima (in demo-modus). Omdat ik geen zin had om een nieuw serienummer aan te vragen en ik de software verder legaal in mijn bezit heb, heb ik een crack van het internet gedownload om de nieuwste versie direct (dus zonder de oude versie) te kunnen installeren.

Sindsdien loopt het prima...

Ik hoop dat je hier iets aan hebt.

groeten, Miriam

parakiet
2 april 2006, 16:03
dus onmiddelijk ergens de nieuwe versie zoeken? en mn "oude" serial blijft geldig.. humz :(

mvdh
2 april 2006, 18:31
dus onmiddelijk ergens de nieuwe versie zoeken? en mn "oude" serial blijft geldig.. humz :(

Het probleem is dat Nikon op een gegeven ogenblik een nieuw formaat serienummer heeft geintroduceerd (ik meen bij versie 4.1) en ze hebben uitdrukkelijk aangegeven dat de licentie voor 4.1 ook geldig blijft voor latere versies 4.x. Maar die herkennen het oude formaat serienummer niet, dus moet ja altijd eerst de oude versie installeren, het serienummer invoeren en dan pas de update uitvoeren. Die update herkent het oude nummer en vraagt dan niet opnieuw naar een serienummer.

Maar, helaas pindakaas, dat oude nummer krijg je niet meer ingevoerd omdat je computer al voor die tijd er mee ophoudt.

Misschien dat de importeur je verder kan helpen, maar ik had geen zin daar op te wachten en ik heb dus gewoon een crack gedownload.

groeten, Miriam

parakiet
2 april 2006, 20:12
welja dat heb'k dus voor

4.1 => serial in alfabet
4.2 update, ik tik een "c" in, "ongeldig"

dan maar gekraakt.. bon, 't werkt ;)

parakiet
2 april 2006, 23:40
lol... twerkt dus "deels" colorbooster en lhc gedoe kank nie gebruike.. smells like a reinstel :(