PDA

Volledige versie bekijken : Foto's niet zichtbaar in verkenner



Rud
31 maart 2006, 19:12
Aan de computerkenners van BD,

Sinds vandaag werkt mijn verkenner of explorer niet meer zoals normaal. Een groot aantal van mijn foto icoontjes worden niet meer weergegeven in de verkenner, normaal zie je bij "miniatuurweergaven" en bij "filmstrip" weergave verkleinde afbeeldingen van de foto's. Ik dus niet meer en ook diaweergave gaat niet meer. De foto's zelf zijn er wel nog en komen tevoorschijn na een dubbelklik op het icoontje.

Ook nieuwe foto's van vandaag hebben hetzelfde voor.

Vanuit Norton virus scanner heb ik vandaag wel het bericht gekregen dat er een virus verwijderd was en dat hij een "trojan" ontoegankelijk heeft gemaakt. Ik hoop nu maar dat mijn PC geen ziekte heeft opgelopen.

Heeft iemand een gedacht van wat hier aan de hand is en wat een mogelijke oplossing zou kunnen zijn?

Groetjes,
Rudy

Rud
1 april 2006, 08:12
echt niemand die kan helpen?

Groetjes,
Rudy

bitbreker
1 april 2006, 08:58
Tja,... dit kan een beetje vanalles en nog wat zijn :green: . Dit zijn zo de duistere :bom: kantjes van Windows die ineens kunnen opduiken. Wat het is weet ik ook echt niet en begrijp uit je uitleg dat je waarschijnlijk ook niet veel meer kan vertellen dan hetgene je nu al gepost hebt.

Je zegt dat er een trojan opdook:
Heb je al eens een volledige systeemscan laten doen door Norton?
Register door Norton laten opkuisen?
Ad aware al eens laten lopen?
Crap cleaner om alle tijdelijke bestanden en andere internetcookies te laten verwijderen? Of andere gelijkaardige software?

Als er echt niets helpt moet je (als je over XP beschikt) misschien eens overwegen om naar een herstelpunt terug te keren van enkele dagen geleden. Maar dan moet je wel zeker zijn dat je terugkeert naar een dag waar alles nog normaal was!

In alle geval: veel succes en ik hoop dat het al bij al zonder te zware problemen op te lossen is. Als je de oplossing zou vinden, post ze dan even hier ook als je wil! We kunnen er maar van leren.

Rud
1 april 2006, 10:08
Tja,... dit kan een beetje vanalles en nog wat zijn :green: . Dit zijn zo de duistere :bom: kantjes van Windows die ineens kunnen opduiken. Wat het is weet ik ook echt niet en begrijp uit je uitleg dat je waarschijnlijk ook niet veel meer kan vertellen dan hetgene je nu al gepost hebt.

Je zegt dat er een trojan opdook:
Heb je al eens een volledige systeemscan laten doen door Norton?
Register door Norton laten opkuisen?
Ad aware al eens laten lopen?
Crap cleaner om alle tijdelijke bestanden en andere internetcookies te laten verwijderen? Of andere gelijkaardige software?

Als er echt niets helpt moet je (als je over XP beschikt) misschien eens overwegen om naar een herstelpunt terug te keren van enkele dagen geleden. Maar dan moet je wel zeker zijn dat je terugkeert naar een dag waar alles nog normaal was!

In alle geval: veel succes en ik hoop dat het al bij al zonder te zware problemen op te lossen is. Als je de oplossing zou vinden, post ze dan even hier ook als je wil! We kunnen er maar van leren.

Ik heb inderdaad alle acties zoals door Bitbreker aangegeven uitgeprobeerd, doch niets scheen te helpen. Na lang zoeken (Google) heb ik deze morgen gevonden dat het te maken heeft met een security probleem van Windows. Op de site : http://www.pcwereld.be/node/2927 heb ik onderstaande gevonden :

windows viewer
dinsdag, 7 februari, 2006 - 19:32
Mischien helpt dit:

De Windows-viewer die standaard in WindowsXP zit
Mocht dat zo zijn dan is dat oorzaak van een gede-registeerde dll waarschijnlijk. Deze registreer je weer als volgt:

Start - Uitvoeren
En dan dit intypen: regsvr32 %windir%\system32\shimgvw.dll
Daarna opnieuw opstarten en je
probleem is waarschijnlijk opgelost.




en kijk ik zo gelukkig als iets want het werkte.

Groetjes,
Rudy