Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Nikon zet nieuw bedrijf op voor ontwikkeling firmware

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • Nikon zet nieuw bedrijf op voor ontwikkeling firmware

    Nikon gaat de firmwareontwikkeling voor zijn camera's onderbrengen bij een nieuwe joint venture met Fujitsu. Nikon Imaging Systems, zoals het nieuwe bedrijf gaat heten, moet de kwaliteit van camerafirmware naar een hoger plan tillen.

    Met het onderbrengen van de firmwareontwikkeling bij Nikon Imaging Systems denkt Nikon de ontwikkelsnelheid en de kwaliteit van zijn firmware te verhogen. Nikon Systems, de dochteronderneming van Nikon die momenteel verantwoordelijk voor de firmwareontwikkeling is, brengt zijn expertise op het gebied van onder meer beeldverwerking en mechatronics in, terwijl partner Fujitsu Broad Solution & Consulting vooral verstand heeft van softwareontwikkeling.

    De joint venture krijgt een startkapitaal mee van iets meer dan 700.000 euro. Nikon brengt daar zeventig procent van op, terwijl Fujitsu BSC garant staat voor het restant. Ook in het bestuur van Nikon Imaging Systems heeft Nikon de overhand: het bedrijf levert vier bestuurleden, terwijl Fujitsu BSC één zetel in het bestuur heeft. De kerntaak van de nieuwe joint venture is het ontwikkelen van firmware voor digitale camera's, waarschijnlijk voor zowel compactcamera's als dslr's en verwisselbare lenzen.

    Het is niet waarschijnlijk dat de oprichting van de joint venture ook betekent dat er een vervolg komt op de S5Pro van Fujitsu, omdat die ontwikkeld wordt door een andere Fujitsu-tak dan Fujitsu BSC. De S5Pro heeft de body van de Nikon D200, maar Fujitsu heeft er een eigen beeldsensor en beeldverwerkingschip in geplaatst.

    Bron: Tweakers

  • #2
    Re: Nikon zet nieuw bedrijf op voor ontwikkeling firmware

    Interessant nieuwtje James
    There is no such thing in anyone's life as an unimportant day. / Alexander Woollcott
    A diplomat is a man who always remembers a woman's birthday but never remembers her age.
    Contra principia negantem disputari non potest. BD Lidnummer : BD0394BE

    Comment


    • #3
      Re: Nikon zet nieuw bedrijf op voor ontwikkeling firmware

      zeer goed niefs!! es kijken wa ons te wachten staat.
      nikon stuff

      Comment

      Working...
      X