Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

na backlit sensor ook backlit-LCD

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • na backlit sensor ook backlit-LCD

    de back-lit sensor beginnen hun weg te vinden naar digitale camera's
    Casio Japan has released two digital cameras that see the addition of 10MP back-illuminated CMOS sensors to existing models in the Exilim line-up. The Exilim EX- FH25 and EX-FC150 follow the EX-FH20 superzoom and EX-FC100 compact respectively, sharing similar features such as image stabilization, burst shooting rates of up to 40fps and movies at 1000fps.

    nu is er ook een back-lit LCD


    zal dit gebruikt worden in hun volgende DSLR, kans is vrij groot

  • #2
    Re: na backlit sensor ook backlit-LCD

    Ze zorgen wel voor verwarring met hun “backlit” die zo voor sensors en LCD-schermen gebruiken.

    Bij de sensor bedoelen ze daarmee dat ze een aaltal lagen van de sensor hebben omgewisseld, zodat het licht door mindere lagen heen moet en het verlies dus kleiner is. Maar voor mij is de voorkant v/e sensor nog altijd de kant waar het licht op valt. Er is dus niet echt spraken van back-light.

    Bij LCD-schermen het dan weer omgekeerd. Alle lcd-schermen hebben een back-light, op die van mijn rekenmachine na. Eenvoudige “zwart/wit”-lcd-schermen zijn leesbaar zonder back-light, maar er is toch een back-light voorzien voor in het donker (zoals het kleine schermpje bovenop de DSLR en van mijn casio uurwerk). De kleuren LCD’s werken gewoon niet zonder back-light (zoals het schermpje achteraan de DSLR en een LCD-TV). Sinds kort zijn er kleuren LCD’s waarbij men LED’s gebruiks als back-light en die noemen ze ineens ook (LED-)backlit-LCD.

    Mijn besluit:
    - Een back-light-sensor is geen correcte weergave v/d technische constructie.
    - Alle LCD’s zijn back-light-LCD.
    - Backlit is een commerciële term (die de lading niet echt dekt en voor verwarring zorgt)

    Comment


    • #3
      Re: na backlit sensor ook backlit-LCD

      in zekere zin heb je misschien wel gelijk, probleem met de gewone klassieke sensor is dat de lichtgevoelige laag vanonder licht, hetgeen men met backlit sensor doet is (volgens de traditionele constructie) de onderste laag direct verlichten, in feite wordt de achterkant de voorkant, zoals het eigenlijk logischer wijs zou moeten zijn en van daar ook de naam . Enkel was dit in het verleden technisch niet haalbaar.
      Dit zou de lichtgevoeligheid van de sensor verdubbelen.

      bij backlit-LCD komt het venster nu direct tegen de LCD te liggen wat niet het geval is met de klassieke LCD, vandaar de benaming, men moet op een of andere wijze onderscheidt maken tussen de klassieke en de backlit-LCD.
      Het grote probleem bij LCD is uiteraard de reflectie en verlies aan contrast. Dit zou door dit systeem sterk vermindert worden.

      Zijn 2 innovaties die vooral voor EVIL toestellen heel belangrijk zijn en mogelijk het einde van het DLSR tijdperk stilaan inluiden.

      Comment


      • #4
        Re: na backlit sensor ook backlit-LCD

        Blacklit heeft nu een goede naam, dus als marketing sterk gedaan, wie leest nu de specs of snapt die.
        Nikons, Nikkors, Sigma's en Tamrons..15 tot 400mm en nu ook een Pen + Zuiko's en Lumix...

        Comment

        Working...
        X