Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

DSLR / Sigma Hyperzoom

Collapse
Deze discussie is gesloten.
X
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • DSLR / Sigma Hyperzoom

    Omdat ik aan het uitkijken ben om de grote stap te wagen ( lees te kunnen betalen ) naar DSLR, maar het niet zie zitten met een arsenaal kanonnen rond te lopen had ik gedacht aan een alround en compacte lens van Sigma, namelijk de 28 - 300 mm / F 3.5 - 6.3 Compact Hyperzoom Asphérique.
    Wie kan hier meer over vertellen, of andere ( betaalbare ) voorstellen.

    Met dank.

  • #2
    Ik zelf gebruik sinds enkele maanden de Tamron 28-300, (op S2) tot tevredenheid. voor langere brandpunten is het wel beter een statief te gebruiken

    gr rob
    http:/home.planet.nl/~knegt221

    Comment


    • #3
      We spreken hier dan wel van een manuele scherpstelling en geen beeld stabilisator die je wel hebt op de canon lenzen of nikon lenzen, of die stabilisator veel verschil uitmaakt kunnen we best aan de bezitters ervan vragen.
      Ik heb mij een 10D besteld en ben ook nog steeds aan het twijfelen ivm de lens. Langs de ene kant gaan we een toestel met een snelle autofocus kopen en dan daarop een lens plaatsen met een manuele scherpstelling, komt er nog bij dat het bereik van een 28-135mm lens moet vergroot worden met 1.6 wat dan neerkomt op 216mm met een automatische AF dat soms wel van pas komt als men een snelle scherpstelling wilt van een onderwerp. Dit laatste heb ik ondervonden op mijn reis naar Kenia-Tanzania waar je soms maar enkele seconden hebt om scherp te stellen op dieren voor ze weg zijn.


      Groeten Mous
      http://www.worldpicture.be Canon 10D/Canonlens 28-135mm-100-400mmlens/Canon180mm macro / BG-ED3/Lowepro 75AW/Photo Trekker AW II/Speedlite 550 EX

      Comment


      • #4
        Oké maar heeft Canon iets dergelijks.Ik bedoel wel 28 - 300 mm compact. Omgerekend op de Canon 10D is dat dan 45 - 480 mm. Dan mis ik natuurlijk wat groothoek.

        Comment


        • #5
          De tegenwoordige all round lenzen zijn zeker goed te noemen. Op 300 (x1,6 = 420) heb je altijd ofwel veel licht nodig en snelle sluitertijden of een statief). Dus dat is normaal, je hebt natuurlijk 'maar' een f/6.3 dus zal je snel een statief nodig hebben op de 300mm stand. Indien je maar 1 lens wil dragen is dat een handige optie.
          Heb je de tele echt nodig?? Anders is de 28-135 IS van Canon een prima lens MET IS. Je vind die wel voor onder de 650 euro.

          Canon heeft ook een all round lens (28-200 geloof ik) maar die is wel wat duurder dan de Tamron of de Sigma. Het veschil in kwaliteit is niet bijster groot.

          Mous wat bedoel je met "We spreken hier dan wel van een manuele scherpstelling en geen beeld stabilisator die je wel hebt op de canon lenzen of nikon lenzen"??
          Wat bedoel je met manuele scherpstelling?? De lens waar samver het over heeft kan uiteraard AF'fen.
          De enige Nikon lens met VR (IS van nikon) is de dure 80-400. Canon heeft een reeks IS lenzen waaronder de superdure tele's met groot diafragma (duizenden euro's) en een aantal kleinere (lees betaalbare) zoals de 28-135 en de 70-300(600-700 euro). Ze hebben ook nog de 100-400f4.5-5.6 en 70-200 f/2.8 maar die zijn dan weer wat duurder (2000+ euro).

          IS is echt handig om uit de hand te trekken met lagere sluitertijden (let wel op als je bewegende beelden wil bevriezen heb je niet aan de lage sluitertijden!)
          Groetjes,
          Arvid


          Reis- en fotowebsite

          Comment


          • #6
            Er is inderdaad een AF op de tamron aanwezig, maar geen beeldstabilisator zoals op de canon 28-135mm waarmee je minder snel een statief zult moeten gebruiken.

            Mous
            http://www.worldpicture.be Canon 10D/Canonlens 28-135mm-100-400mmlens/Canon180mm macro / BG-ED3/Lowepro 75AW/Photo Trekker AW II/Speedlite 550 EX

            Comment


            • #7
              Je moet eens kijken naar de meningen van gebruikers bij http://www.geengeld.nl onder de tamron en canon lens.

              Mous
              http://www.worldpicture.be Canon 10D/Canonlens 28-135mm-100-400mmlens/Canon180mm macro / BG-ED3/Lowepro 75AW/Photo Trekker AW II/Speedlite 550 EX

              Comment


              • #8
                Tis jammer dat er weer enkele personen gewoon geen concreet antwoord op de vraag geeft, maar eerder bezig is een product af te kraken.
                Werd dit gevraagd? NEE.

                Samver> sind enkele dagen heb ik de Sigma 28-300 compact hyperzoom Asph.
                Ik gebruik deze op mijn Canon D30 en afgelopen zondag heb ik verschillende actiefoto's gemaakt met deze lens. Deze staan op: http://www.rienwillems.nl/wanroijzijsp/ en het gaat dan om de foto's IMG_8885 tot IMG_8939. De overige foto's zijn met de Canon 70-200/2.8 L USM IS gemaakt. Voor deze forse zware lens zocht ik een alternatief voor het huis, tuin, en keukenwerk om bijv. niet een hele tas vol met lenzen mee te nemen op vakantie.
                Ik was verbaasd over de redelijke goede en snelle Autofocus evenals het overall presteren van deze lens.
                Indien gewenst kan ik je een aantal originele doorzenden zodat je zelf de kwaliteit kan beoordelen.
                Verder vond ik de lens prettig in de hand liggen, en het functioneren in het geheel is boven verwachting zeker wanneer ik dit vergelijk met mijn Canon 70-200/2.8 L USM IS lens welke bijna het tienvoudige heeft gekost.
                Voor mijn gevoel heb ik een goede aankoop gedaan en ben er zelf blij mee.
                Dat een ander dit natuurlijk afkraakt heeft alleen maar te maken met persoonlijke voorkeuren.
                Always on the move for some action.

                http://www.rienwillems.nl en http://www.sidecarcross.com

                Comment


                • #9
                  Hello Rien,

                  Bedankt voor u reply en de vele voorbeelden , en ja die lens heb ik ondertussen besteld.

                  Comment

                  Working...
                  X