Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Canon batterijen opladen in de USA

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • Canon batterijen opladen in de USA

    Binnenkort reis ik voor de eerste keer naar de USA. Ik beschik over de bijgeleverde oplader voor batterijen NB-2L voor mijn Canon Powershot S40 en over een ander laadtoestel dat op netstroom (220V) werkt maar ook kan aangeschakeld worden op de sigarenaansteker (12V) in de auto (zonder gebruik te maken van een converter).

    Daarom 2 vragen:
    1. De netstroomspanning in de USA is 110 Volt. Kan ik door een of andere tussenschakel mijn oplaadtoestel blijven gebruiken.
    2. Zijn de autobatterijen in de USA ook van het 12V type? In dat geval is er eigenlijk geen probleem.
    home page: http://cage.ugent.be/~hs
    reisblog: http://herser.wordpress.com
    foto montages: http://www.photodex.com/share/hermans

  • #2
    1)ben je zeker dat je lader enkel voor 220V geschikt is ? Mijn Sony lader is universeel 90/235V 50/60Hz. In sommige USA hotels is aan het spiegelkastje in de badkamer ook een 220V aansluiting "for rasors only". Let wel op dat dit spanningsloos wordt als je het licht van de badkamer uitschakelt.
    2)auto's zijn zoals hier ook 12V. Wel oppassen bij sommige 4x4 pickps want die hebben 24V op de sigarenaansteker. Heb hierdoor zelf ook wat in rook laten opgaan

    Comment


    • #3
      Ik weet niets over de autobatterijlader; ik heb een 1D en de batterijlader neemt zowel 110 als 220 Volt. Ik veronderstel dus dat dit bij jouw batterijlader ook het geval is; meestal staat dat wel onderaan op de batterijlader vermeld. Iets anders is de netaansluiting; in de VS zijn er twee dunne pinnetjes, in tegenstelling tot België. Je kan wel in elke luchthave universele converters kopen.

      Comment


      • #4
        Er bestaat een toestel om 110V om te zetten naar 220V en omgekeerd. Mijn batterijlader is ook enkel geschikt voor 220V. Ik heb dan zo een toestel gekocht om naar Mexico te reizen. Het heeft daar perfect gewerkt, dus batterijen werden normaal opgeladen.
        Groetjes
        Ivo

        Web : http://users.pandora.be/ivo.cuppens/

        Comment


        • #5
          De autobatterijen zijn in Amerika dus ook wel gewoon 12V
          Kijk ook eens op de achterkant van de lader of die misschien ook op 100-240V 50/60Hz werkt, de meeste laders zijn tegenwoordig geschikt voor die spanning. Je hebt wel een adaptor nodig, want ze hebben daar andere stekkers.
          Ik denk dat ze in amerikaans auto's ook dezelfde aansteker hebben zitten (als er daar nog gerookt mag worden in auto's, want daar zijn ze heel streng op roken op openbare plaatsen ).
          http://barthuysmans.smugmug.com/
          BD0338BE

          Comment

          Working...
          X