Belgiumdigital.com in samenwerking met
Weergegeven resultaten: 1 t/m 5 van 5

Discussie: Bridge cc probleem

  1. #1
    Geregistreerd: 27 januari 2015

    Standaard Bridge cc probleem

    Ik ondervind problemen met het afhalen van foto's van men D500 met brigde cc....
    De ene keer lukt de andere keer niet ....ik probeerde al vanalles en soms lukt het maar zelden van de eerste keer..'ik heb zelfs de drastische methodeval gebruikt.....bridge verwijderen en terug installeren....maar toch blijf ik ook nu problemen ondervinden tijdens het ophalen van beelden stopt ie ineens ... .en geeft dan een melding dat hij de beelden niet verder kan ophalen.....ik heb in voorkeuren de cache al geledigd..ook al de mappen uitgeschakeld en ook al de grote voor het ophalen van beelden gezet op 250 mb ipv de standaard 1000 mb....ook heb ik bij geadvenceerde opties alles uitgevinkt...en ook bij metagegevens toepassen heb ik het te gebruiken sjabloon : op "geen" gezet en dat werkte toen ....nu weer niet meer...
    Ik werkt met een imac en de bridge is 2017 release -7.0.0.93....volgens mij de laatste nieuwe...
    Iemand raad ?
    Ik weet ook wel dar er andere mogelijkheden zijn om de beelden van men D500 te halen maar toch had ik graag geweten waarom dit nu zo nu en dan eens werkt met de bridge...?
    Domme vragen bestaan niet, domme antwoorden daarentegen...
    http://freddy69.jimdo.com/
    http://fredor2.wix.com/freddyhoutmeyers

  2. #2

    Standaard Re: Bridge cc probleem

    let eens op of tijdens het afhalen je camera niet automatisch uitgeschakeld wordt.
    probeer eens een andere kabel of usb poort te gebruiken.
    kijk eens na of je imac niet ingesteld staat om bepaalde verbindingen na een zekere tijd te onderbreken.
    meer kan ik echt niet bedenken
    Albums
    Geluk moet je niet zoeken, geluk vindt jou.

  3. #3
    Geregistreerd: 21 september 2007

    Standaard Re: Bridge cc probleem

    Het probleem zit 'm in Photo Downloader, een stukje software van Bridge, die je kiest nadat je je camera via USB met de iMac verbonden hebt.


    maar de camera (momenteel heb ik mijn 7D met de iMac verbonden, en camera wordt herkend door alle andere programma's) wordt niet herkend door Photo Downloader:


    Wat is de versie van jouw OS? Vanaf El Capitan (10.11.x) kan -omwille van een verandering van protocol- Photo Downloader je camera niet meer detecteren.
    Er is daarover al meer dan een jaar een discussie aan de gang bij Adobe (https://feedback.photoshop.com/photo...ent=topic_link), en ook bij Apple (https://discussions.apple.com/messag...23456#30035759). Het is Adobe dat zijn software moet aanpassen, want Lightroom heeft geen probleem om de camera te detecteren.
    Willen of niet... je gaat je workflow moeten aanpassen.
    Mijn workflow is sinds de upgrade naar El Capitan (10.11.x), en intussen zit ik op Sierra (10.12.x):
    1. Camera via USB verbinden met iMac;
    2. Image Capture (van Apple zelf) gebruiken om bestanden (JPG+RAW) van mijn 7D te halen en op een externe HD te plaatsen;
    3. RAW en JPG bestanden scheiden (gaat makkelijk via de Finder), JPG bestanden importeren in Photos "voor onmiddellijke consumptie"
    4. RAW blijven in een yyyy/mm/dd structuur op de externe HD en kunnen met een RAW-developer naar keuze ontwikkeld worden. Soms is dat nog ACR (Bridge als browser), rechtermuisklik, Open in Camera Raw... en dan in PS (bij mij CS6), soms is dat LR 6, maar tegenwoordig is dat meestal DxO OP11.

    Uiteraard kun je een card reader gebruiken, want vreemd genoeg wordt die verbinding wel herkend door Photo Downloader.
    Laatst gewijzigd door LesC; 20 maart 2017 om 08:34
    BD1166BE. CANON camera's (7D, 350D, G9), objectieven van 10 t/m 400mm, en Speedlite 580EX II - Manfrotto monopod; tripod 190CXPro4 met Markins Q3 -  Intel iMac 27" 3,4GHz 16GB RAM - 1TB HD (0SX 10.12.6) - iPhone 4s+iPad2 3G+WiFi (iOS 9.3.5)

  4. #4
    Geregistreerd: 27 januari 2015

    Standaard Re: Bridge cc probleem

    Wat is de versie van jouw OS? Vanaf El Capitan (10.11.x) kan -omwille van een verandering van protocol- Photo Downloader je camera niet meer detecteren.
    mijn versie is OS Sierra v 10.12.3
    Je uitleg lijkt me dus logisch....maar waarom doet ie het soms wel....maw ik ben er toe nu toe altijd wel ingeslaagd om de foto's via ide downloader af te halen....maar de moest wel vele keren herbeginnen...de voorlaatste keer ben ik wel een kleine 2 uren bezig geweest om ze zonder foutmeldingen afgehaald te krijgen.....mijn vraag dus waarom doet ie het soms wel ???
    Domme vragen bestaan niet, domme antwoorden daarentegen...
    http://freddy69.jimdo.com/
    http://fredor2.wix.com/freddyhoutmeyers

  5. #5
    Geregistreerd: 21 september 2007

    Standaard Re: Bridge cc probleem

    Waarom is de moeilijkste vraag van allemaal. Inconsistent gedrag, dat is wat we waarnemen, maar waaraan dat ligt is me een raadsel.
    Alleszins: jij hebt geluk dat het jou soms wel lukt. Mij lukte het niet meer vanaf El Capitan, en dat geldt niet alleen voor mijn EOS 7D, evengoed voor mijn iPhone. De toestellen worden perfect herkend door alle andere software, alleen niet door Photo Downloader. En in heel die tijd sinds de eerste melding heeft Adobe niets ondernomen om het op te lossen.
    BD1166BE. CANON camera's (7D, 350D, G9), objectieven van 10 t/m 400mm, en Speedlite 580EX II - Manfrotto monopod; tripod 190CXPro4 met Markins Q3 -  Intel iMac 27" 3,4GHz 16GB RAM - 1TB HD (0SX 10.12.6) - iPhone 4s+iPad2 3G+WiFi (iOS 9.3.5)

Soortgelijke discussies

  1. Probleem bij importeren met Lightroom - wellicht preset probleem...
    Door kuifjetintin in forum Fotobewerking & software
    Reacties: 6
    Laatste bericht: 23 november 2015, 10:03
  2. Probleem met Camera Raw / Adobe Bridge
    Door Bakkie009 in forum Software
    Reacties: 3
    Laatste bericht: 4 november 2011, 19:11
  3. Installeren cs5 (probleem melding bridge)
    Door torr in forum Software
    Reacties: 3
    Laatste bericht: 6 juni 2010, 23:50
  4. Bridge-probleem
    Door pichayandege in forum Software
    Reacties: 8
    Laatste bericht: 11 mei 2008, 17:47
  5. ACR-Bridge: kleuren-probleem
    Door stef.pillaert in forum Software
    Reacties: 1
    Laatste bericht: 12 maart 2008, 08:35

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •