In sommige (betere) restaurants wordt de bestelling aan tafel opgenomen door een ober en worden de gerechten later samen geserveerd door andere personen.
Perfecte service hoor daar niet van, maar wat ik mij altijd afvraag... als je bv. met vier personen aan tafel zit, krijg je netjes die gerechten die jij hebt besteld, terwijl je tafelgenoten hun gerechten krijgen. En dat zonder dat diegene die opdient telkens vraagt "en voor wie was de vissoep ?"
Wat ik mij nu afvraag, hoe doen ze dat? Wordt er in de restaurants een speciale code gebruikt waarbij de tafels virtueel worden genummerd, maar ook de individuele zitplaatsen aan de tafel? Of wordt er in de keuken gepraat als "de vissoep is voor die blonde en de 2 aspergesoepen voor die dikke en de kletskop..."
Perfecte service hoor daar niet van, maar wat ik mij altijd afvraag... als je bv. met vier personen aan tafel zit, krijg je netjes die gerechten die jij hebt besteld, terwijl je tafelgenoten hun gerechten krijgen. En dat zonder dat diegene die opdient telkens vraagt "en voor wie was de vissoep ?"
Wat ik mij nu afvraag, hoe doen ze dat? Wordt er in de restaurants een speciale code gebruikt waarbij de tafels virtueel worden genummerd, maar ook de individuele zitplaatsen aan de tafel? Of wordt er in de keuken gepraat als "de vissoep is voor die blonde en de 2 aspergesoepen voor die dikke en de kletskop..."
Comment