Pagina 1 van 2 1 2 LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 1 t/m 25 van 32

Discussie: onterechte geoblock

  1. #1
    Geregistreerd: 26 december 2013

    Standaard onterechte geoblock

    Toen ik gisteravond buiten de Duivels wou volgen op laptop (via vrtnu of sporza), lukte dit enkel met mijn persoonlijke oude laptop, maar niet met de nieuwe (van mijn werk).
    Nochthans waren beide op hetzelfde wifi netwerk verbonden.
    Met de ene dus geen probleem - met de andere de melding dat ik enkel kan kijken vanuit Belgie (waar ik dus wel woon).

    Iemand hiervoor een uitleg / oplossing?

  2. #2

    Standaard Re: onterechte geoblock

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Thomas79 Bekijk bericht
    Toen ik gisteravond buiten de Duivels wou volgen op laptop (via vrtnu of sporza), lukte dit enkel met mijn persoonlijke oude laptop, maar niet met de nieuwe (van mijn werk).
    Nochthans waren beide op hetzelfde wifi netwerk verbonden.
    Met de ene dus geen probleem - met de andere de melding dat ik enkel kan kijken vanuit Belgie (waar ik dus wel woon).

    Iemand hiervoor een uitleg / oplossing?
    Zou het niet kunnen dat deze van je werk zo zijn beperkingen heeft?
    Mijn schoonzoon heeft er ook eentje van Belfius met heel beperkt internet gebruik, buiten
    de beveiligde Belfius connectie natuurlijk.
    Zelfde verhaal met onze computers bij Philips maar deze werden beperkt op de server zelf meen ik.

  3. #3

    Standaard Re: onterechte geoblock

    En gebruikt uw werk geen proxy of beperkingen van rechten?
    Canon EOS Digital
    BD0479BE

  4. #4

    Standaard Re: onterechte geoblock

    PC van het werk en dus verbinding via VPN? Dan hangt het er van af waar het IP van de VPN server naar wijst natuurlijk.

    BTW, het werkt ook omgekeerd. Ik heb mijn eigen VPN server en kan op vakantie steeds perfect VRTnu (en vroeger via de VRT websites) kijken.
    bye, Maurice
    https://blog.on4bam.com/
    Nikon D90

  5. #5
    Geregistreerd: 26 december 2013

    Standaard Re: onterechte geoblock

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door demeyereg Bekijk bericht
    Zou het niet kunnen dat deze van je werk zo zijn beperkingen heeft?
    Mijn schoonzoon heeft er ook eentje van Belfius met heel beperkt internet gebruik, buiten
    de beveiligde Belfius connectie natuurlijk.
    Zelfde verhaal met onze computers bij Philips maar deze werden beperkt op de server zelf meen ik.
    Nee, eigenlijk zeer weinig beperkingen. Ik kreeg de foutmelding via de websites dat ik mij niet in belgie zou bevinden.

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door VerSeg Bekijk bericht
    En gebruikt uw werk geen proxy of beperkingen van rechten?
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door on4bam Bekijk bericht
    PC van het werk en dus verbinding via VPN? Dan hangt het er van af waar het IP van de VPN server naar wijst natuurlijk.

    BTW, het werkt ook omgekeerd. Ik heb mijn eigen VPN server en kan op vakantie steeds perfect VRTnu (en vroeger via de VRT websites) kijken.
    Als ik mij wil connecteren met de netwerkschijven, doe ik dat via 'netscaler gateway' - ik vermoed dat dit VPN verbinding is? Maar dit stond in elk geval uit.

    Als ik mijn locatie opzoek via http://www.mijn-ip.net/ip-adres-zoeken/, blijk ik mij zogezegd in Nederland te bevinden...

  6. #6

    Standaard Re: onterechte geoblock

    Onze servers staan allemaal in Luxemburg, dus hier op kantoor ook dikwijls zo'n soortgelijke melding. Wat zegt jullie IT ervan?

  7. #7
    Geregistreerd: 26 december 2013

    Standaard Re: onterechte geoblock

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door perelaar Bekijk bericht
    Onze servers staan allemaal in Luxemburg, dus hier op kantoor ook dikwijls zo'n soortgelijke melding. Wat zegt jullie IT ervan?
    Nog niet met hen besproken eerlijk gezegd.
    Vond het wel vreemd, aangezien ik niet met die servers was verbonden.

  8. #8

    Standaard Re: onterechte geoblock

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Thomas79 Bekijk bericht
    Vond het wel vreemd, aangezien ik niet met die servers was verbonden.
    Ben je zeker dat je werk PC niet automatisch via werkservers gaat?
    bye, Maurice
    https://blog.on4bam.com/
    Nikon D90

  9. #9
    Geregistreerd: 26 december 2013

    Standaard Re: onterechte geoblock

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door on4bam Bekijk bericht
    Ben je zeker dat je werk PC niet automatisch via werkservers gaat?
    Ik ben geen grote PC-kenner...
    Ik kan enkel aan het netwerk als ik mijn VPN aanzet. Weet niet of je dit bedoelt?

  10. #10

    Standaard Re: onterechte geoblock

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Thomas79 Bekijk bericht
    Ik kan enkel aan het netwerk als ik mijn VPN aanzet. Weet niet of je dit bedoelt?
    Kan je gewoon surfen/mailen... als je VPN niet aan zet?
    bye, Maurice
    https://blog.on4bam.com/
    Nikon D90

  11. #11
    Geregistreerd: 26 december 2013

    Standaard Re: onterechte geoblock

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door on4bam Bekijk bericht
    Kan je gewoon surfen/mailen... als je VPN niet aan zet?
    ja, zonder probleem

  12. #12

    Standaard Re: onterechte geoblock

    Heb je dan al een andere browser getest? Blijkbaar is er op vraag van de voetbalbobo's extra DRM (rechtenbescherming) op de voetbal uitzendingen. Je kan ook proberen of je een gewoon programma van VRT wel kan kijken (iets uit eigen huis).

    Om zeker te zijn dat je een Belgisch IP hebt kan je eens kijken op whatsmyIP. Klik daarna op "More info about you" dan zie je een kaart met de locatie waar men denkt dat je woont.

    Als ik de test doe zit ik in Kortrijk dus ze zitten er soms wat naast, soms zit ik Brussel of Namen. Wat vooral belangrijk is, is dat je in Belgie zit natuurlijk
    bye, Maurice
    https://blog.on4bam.com/
    Nikon D90

  13. #13
    Geregistreerd: 26 december 2013

    Standaard Re: onterechte geoblock

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door on4bam Bekijk bericht
    Heb je dan al een andere browser getest? Blijkbaar is er op vraag van de voetbalbobo's extra DRM (rechtenbescherming) op de voetbal uitzendingen. Je kan ook proberen of je een gewoon programma van VRT wel kan kijken (iets uit eigen huis).

    Om zeker te zijn dat je een Belgisch IP hebt kan je eens kijken op whatsmyIP. Klik daarna op "More info about you" dan zie je een kaart met de locatie waar men denkt dat je woont.

    Als ik de test doe zit ik in Kortrijk dus ze zitten er soms wat naast, soms zit ik Brussel of Namen. Wat vooral belangrijk is, is dat je in Belgie zit natuurlijk
    Probleem heb ik met alle browsers.
    Via http://www.mijn-ip.net/ip-adres-zoeken/ blijk ik in nederland te wonen.
    Via uw link: daarmee zit ik in Belgie

  14. #14

    Standaard Re: onterechte geoblock

    Stuur eens een klacht naar de VRT. Mogelijk kunnen ze iets aanpassen.

    Geeft het opzoeken van je IP de juiste provider aan?
    bye, Maurice
    https://blog.on4bam.com/
    Nikon D90

  15. #15
    Geregistreerd: 28 december 2006

    Standaard Re: onterechte geoblock

    Check op de werkpc of er geen pop-up blokkeerder opzit. Of post anders een URL naar de video die je niet kan kijken. Net even getest met
    FIFA WK voetbal 2018
    Achtste finale: Colombia - Engeland
    En dit kan ik zonder problemen kijken met een NL IP op 20km van de grens.
    https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/fifa-wk...mbia-engeland/

    Lang leve dat alles open is gegooid voor de EU BTW, vroeger had ik weleens na een mislukte opnamen dat ik met de gebakken peren zat. Zoals toen iemand hier de kerstboom opruimde en hiermee de stroom eraf liet tijdens het slot van Victoria. Heb paar maanden moeten wachten en dan toevallige op tijd gecheched op de NPO site om het via de NL'er terug te kijken. Wie liepen paar weken achter.
    Waar een wil is, is een weg
    ---------------------------------

  16. #16
    Geregistreerd: 26 december 2013

    Standaard Re: onterechte geoblock

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Rogier Bekijk bericht
    Check op de werkpc of er geen pop-up blokkeerder opzit. Of post anders een URL naar de video die je niet kan kijken. Net even getest met
    FIFA WK voetbal 2018
    Achtste finale: Colombia - Engeland
    En dit kan ik zonder problemen kijken met een NL IP op 20km van de grens.
    https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/fifa-wk...mbia-engeland/

    Lang leve dat alles open is gegooid voor de EU BTW, vroeger had ik weleens na een mislukte opnamen dat ik met de gebakken peren zat. Zoals toen iemand hier de kerstboom opruimde en hiermee de stroom eraf liet tijdens het slot van Victoria. Heb paar maanden moeten wachten en dan toevallige op tijd gecheched op de NPO site om het via de NL'er terug te kijken. Wie liepen paar weken achter.
    Jouw video kan ik zonder problemen zien.
    Als ik echter wil kijken naar https://www.vrt.be/vrtnu/livestream/ dan krijg ik de melding: video kan nu niet worden afgespeeld - invalid location; required BE

  17. #17

    Standaard Re: onterechte geoblock

    Er is blijkbaar een verschil tussen "live" kijken en herbekijken.
    Probeer eens live naar bv. het journaal te kijken.
    bye, Maurice
    https://blog.on4bam.com/
    Nikon D90

  18. #18
    Geregistreerd: 28 december 2006

    Standaard Re: onterechte geoblock

    Vroeger kon ik juist dingen wel live inclusief timeshift, maar niet achteraf kijken.
    Waar een wil is, is een weg
    ---------------------------------

  19. #19

    Standaard Re: onterechte geoblock

    Er is een verschil voor het voetbal. Live kijken heeft veel strengere beveiliging (DRM) op vraag van de voetbalbobo's.
    bye, Maurice
    https://blog.on4bam.com/
    Nikon D90

  20. #20
    Geregistreerd: 28 december 2006

    Standaard Re: onterechte geoblock

    Ik zal wel eens deze avond proberen als ik er aan denk.
    Waar een wil is, is een weg
    ---------------------------------

  21. #21
    Geregistreerd: 28 december 2006

    Standaard Re: onterechte geoblock

    Ik heb gewoon live naar voetbal kunnen kijken. Probleem heeft denk ik gewoon niks met IP te maken en eigenlijk dacht ik dat al. Of heb je een IP van buiten de eu?
    Waar een wil is, is een weg
    ---------------------------------

  22. #22

    Standaard Re: onterechte geoblock

    Nog even herhalen... Er zit extra DRM op de live voetbaluitzendingen.
    bye, Maurice
    https://blog.on4bam.com/
    Nikon D90

  23. #23

    Standaard onterechte geoblock

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door on4bam Bekijk bericht
    Nog even herhalen... Er zit extra DRM op de live voetbaluitzendingen.
    Klopt wel, maar dat verklaart de melding van TS nog niet.

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Thomas79 Bekijk bericht
    Met de ene dus geen probleem - met de andere de melding dat ik enkel kan kijken vanuit Belgie (waar ik dus wel woon).
    Dat moet toch echt met configuratie pc/netwerk te maken hebben?
    Canon EOS Digital
    BD0479BE

  24. #24

    Standaard Re: onterechte geoblock

    Wel als de DRM op een andere manier (andere geo database) de locatie bepaalt.
    Live kijken.. extra DRM... foutmelding.
    Uitgesteld of ander programma kijken= zonder de extra DRM ... geen foutmelding.

    Op hetzelfde platform kijken maar enkel fouten krijgen op iets waar extra DRM toegepast wordt lijkt mij logisch dat daar moet gezocht worden. Afhankelijk van waar ik mijn IP check zit ik ook dikwijls meer dan 100Km van mijn werkelijke locatie. Ik blijf weliswaar in Belgie, maar toch.
    bye, Maurice
    https://blog.on4bam.com/
    Nikon D90

  25. #25

    Standaard Re: onterechte geoblock

    OK, maar op de ene PC zit hij in België en op de andere in Nederland, dat heeft op dat moment toch niets te maken met wat hij wil bekijken?
    Canon EOS Digital
    BD0479BE

Pagina 1 van 2 1 2 LaatsteLaatste

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •