Belgiumdigital.com in samenwerking met
Weergegeven resultaten: 1 t/m 22 van 22
  1. #1
    Geregistreerd: 21 oktober 2005

    Standaard met digicordervan telenet opgenomen programma via HDMI op PC zetten



    Kan ik dat?
    Ik zou namelijk graag geselecteerde fragmenten van "How stuff 's made" via HDMI kopiëren op mijn laptop.
    Bezorgt iemand mij eens een korte "How I fix it" ?
    PS.: laptop: HP Compaq 8510p met ATI mobilty Radeon HD5600
    Dré en zijn7D

  2. #2

    Standaard Re: met digicordervan telenet opgenomen programma via HDMI op PC zetten

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door dréten Bekijk bericht
    Kan ik dat?
    Neen.

  3. #3

    Standaard Re: met digicordervan telenet opgenomen programma via HDMI op PC zetten

    Hier lezen.
    Misschien ben je daar iets mee?
    Canon EOS Digital
    BD0479BE

  4. #4

    Standaard Re: met digicordervan telenet opgenomen programma via HDMI op PC zetten

    Ik vraag het mij ook al een tijdje af, maar zoals op de site van telenet staat beschreven is niet altijd een optie...
    Op mijn tv bijvoorbeeld hebben de verschillende apparaten geen 'kanaal' maar een input methode die je via een speciaal menu kan selecteren.
    Je kan dus niet door vb op kanaal 0 te gaan staan en dan met de 'channel' knop op de afstandsbediening naar beneden gaan tot je de apparaten tegenkomt...

    Helaas...

    Maar voor TS kan dit misschien wel een oplossing zijn.

    Y.

  5. #5

    Standaard Re: met digicordervan telenet opgenomen programma via HDMI op PC zetten

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door yakke Bekijk bericht
    Ik vraag het mij ook al een tijdje af, maar zoals op de site van telenet staat beschreven is niet altijd een optie...
    Op mijn tv bijvoorbeeld hebben de verschillende apparaten geen 'kanaal' maar een input methode die je via een speciaal menu kan selecteren.
    Je kan dus niet door vb op kanaal 0 te gaan staan en dan met de 'channel' knop op de afstandsbediening naar beneden gaan tot je de apparaten tegenkomt...

    Helaas...

    Maar voor TS kan dit misschien wel een oplossing zijn.

    Y.
    Je zegt het zelf he, al uw apparaten zijn op uw tv aangesloten via een INPUT mode.
    Dus al uw apparaten geven OUTPUT naar uw TV.
    Uw TV gaat nooit als een distributiecentrum dienen om OUTPUT van uw Digicorder naar uw DVD-recorder te sturen. Als je dat wil bereiken ga je de OUTPUT van uw Digicorder rechtstreeks moeten linken aan de INPUT van uw DVD-recorder.

    Met eender welk stukje hardware om video en audio te capteren op een pc kan je dus
    werken om uw beelden van uw digicorder te gaan ver-eeuwigen.
    Kwestie van de juiste type output te kiezen op uw digicorder en aan te sluiten op de input
    van dat stukje hardware. De ene op play en de pc op record en wachten maar.
    Nikon D90 - - 18-105mm vr kit - - Nikkor 35mm f1.8D AF-S DX G - - Nikkor 50mm f1.8 AF - - Battery Grip - - SB-900 | www.spyro.be

  6. #6

    Standaard Re: met digicordervan telenet opgenomen programma via HDMI op PC zetten

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door yakke Bekijk bericht
    telenet staat beschreven is niet altijd een optie...
    Laat ons zeggen dat ze met hun procedure 10 jaar achter staan ... misschien nog van toepassing voor sommigen met oudere aparatuur maar digitaal en scart is niet de combinatie dat ik van moderne toestellen nog verwacht. Maar de procedure blijft ongeveer hetzelfde zoals spyro hierboven ook aanhaalt.
    Of de TV echt het HDMI-signaal naar een eventuele analoge output gaat sturen is weer een andere vraag.
    Laatst gewijzigd door VerSeg; 8 september 2010 om 21:00
    Canon EOS Digital
    BD0479BE

  7. #7

    Standaard Re: met digicordervan telenet opgenomen programma via HDMI op PC zetten

    Digitaal kopiëren zal moeilijk zijn. Via HDMI zitten daar nogal wat beveiligingen op.
    via Scart is inderdaad de gemakkelijkste methode, maar dan heb je wel kwaliteitsverlies (HD kwaliteit via scart lukt niet), en dat verschil is heel duidelijk merkbaar, zelfs als je die DVD-recorder op max. kwaliteit zet (dat is gewoonlijk 1 uur opname op een DVD-RW van 4.5 GB).

    Er bestaan ook blu ray recorders (dus stand alone toestellen...), maar ik weet eigenlijk niet hoe het daar zit met die HDMI beveiligingen (HDCP en aanverwanten).
    Groeten,

    Polleke

  8. #8
    Geregistreerd: 21 oktober 2005

    Standaard Re: met digicordervan telenet opgenomen programma via HDMI op PC zetten

    Voor de goede orde:
    Het gaat me wel om overzetten op de HD van mijn PC hé
    Dré en zijn7D

  9. #9

    Standaard Re: met digicordervan telenet opgenomen programma via HDMI op PC zetten

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door dréten Bekijk bericht
    Voor de goede orde:
    Het gaat me wel om overzetten op de HD van mijn PC hé
    Moet je pc dan ook niet iets van een hdmi-in poort hebben? tzou me verbazen als je via de gewone hdmi poort (om een scherm aan te sluitern ofzo) iets naar binnen geduwd krijgt... Alé ja, dat denk ik eh, ik kan er ook volledig naast zitten

    Ik ga dit zeker blijven volgen moest er iets uit de bus komen, want ik zoek ook al een tijdje naar die mogelijkheid...

    Y.

  10. #10

    Standaard Re: met digicordervan telenet opgenomen programma via HDMI op PC zetten

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door dréten Bekijk bericht
    Voor de goede orde:
    Het gaat me wel om overzetten op de HD van mijn PC hé
    Inderdaad ... maar i.p.v. een dvd/videorecorder gaat de uitgang van de tv naar een video-ingang van uw pc.
    HDMI naar HDMI ... zit inderdaad beveiliging op.
    Canon EOS Digital
    BD0479BE

  11. #11
    Geregistreerd: 26 november 2006

    Standaard Re: met digicordervan telenet opgenomen programma via HDMI op PC zetten

    Een kleine zijsprong maar ik ben TV-Vlaanderen kijker en heb een Homecast 9000 PVR. De opgenomen programma's zijn zonder problemen op te nemen maar ook om te zetten naar AVI en via het interne netwerk ofwel naar PC te kopieren of de ontvanger als server op te zetten (HD ontvanger met HD opnamekwaliteit en omzetting). Blijkbaar zijn hier de beveiligingen niet zo groot en wordt het nog stilgezwegen door de verschillende omroepen omdat het nog een niche markt is alhoewel ik meer en meer schotels zie opduiken. De programmagids van Telenet is dan weer het beste wat ik ooit gezien heb. Snel, intuitief, ... waar TVV nog een puntje kan aan zuigen.
    'I think of photographs as proof. Empirical evidence of both what is and what is not. Through the camera, I see not what is present, but what is missing. I see evidence of absence through the presence of what remains.'

  12. #12
    Geregistreerd: 1 februari 2006

    Standaard Re: met digicordervan telenet opgenomen programma via HDMI op PC zetten

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Sultana Bekijk bericht
    Een kleine zijsprong maar ik ben TV-Vlaanderen kijker en heb een Homecast 9000 PVR. De opgenomen programma's zijn zonder problemen op te nemen maar ook om te zetten naar AVI en via het interne netwerk ofwel naar PC te kopieren of de ontvanger als server op te zetten (HD ontvanger met HD opnamekwaliteit en omzetting). Blijkbaar zijn hier de beveiligingen niet zo groot en wordt het nog stilgezwegen door de verschillende omroepen omdat het nog een niche markt is alhoewel ik meer en meer schotels zie opduiken. De programmagids van Telenet is dan weer het beste wat ik ooit gezien heb. Snel, intuitief, ... waar TVV nog een puntje kan aan zuigen.
    Dat lijkt mij ook de enige manier. Alhoewel ik ooit dacht gelezen te hebben dat die kastjes geacht worden HD uitzendingen in SD op te nemen. Ik ga die Homecast eens bekijken voor wanneer we verhuizen.

    Het voordeel is dat je hier dingen vanaf de harde schijf kan kopiëren terwijl Telenet encryptie op de opnames zet. En normaal kan je dus via HDMI. In de standaard staat dat er een beveiliging moet zitten tegen opnemen via HDMI naar een ander toestel (PC, PVR, ...).

    Doe programmagids van Telenet is er sinds de update serieus op vooruit gegaan wat snelheid betreft.

  13. #13

    Standaard Re: met digicordervan telenet opgenomen programma via HDMI op PC zetten

    van digicorder naar tape(dvd-rcorder) lukt via scart
    hdmi niet (toch nog niet gelezen ergens, tape al gedaan)
    Nikon D700 & D70 | Nikkor AF-S 17-35 2.8 + 50 1.8 + 105 2.8 macro + 18-200 VR II
    Sigma 100-300 F4 EX APO HSM| Nikon SB-800 | Manfrotto 479B | Albums: Fototime| 500px

  14. #14

    Standaard Re: met digicordervan telenet opgenomen programma via HDMI op PC zetten

    Op DEZE site loopt ook dergelijk draadje.


    Grtz, RF
    Canon 5D + EF 17-40mm f/4 L USM + EF 135mm f/2,8 L USM + SIgma 50mm f/1,4 EX DG HSM.
    Canon 50D + EF 50mm f/1.8 + Tokina AT-X 124 PRO DX + Tokina AT-X 535 PRO DX + Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di II LD IF.

  15. #15
    Geregistreerd: 21 oktober 2005

    Standaard Re: met digicordervan telenet opgenomen programma via HDMI op PC zetten

    conclusie:

    1. tripod op de salontafel.
    2. camera erop richting TV-scherm
    3. camera starten
    4. programmadeel starten
    5. woonkamer stilletjes verlaten
    6. wachten...
    7. kamer terug binnenkomen
    8. camera/digicorder stoppen

    zo nam ik met mijn cassette-recorder ook Bohemian Rhapsody op van TOP-POP in de late seventies

    toch allemaal bedankt voor jullie reacties hoor
    Dré en zijn7D

  16. #16

    Standaard Re: met digicordervan telenet opgenomen programma via HDMI op PC zetten

    Kan je de HD van een Digicorder aansluiten op een PC of is die beveiligd met encriptie?
    D700 met MB-D10, Nikon 85mm 1.8 G, Nikon 70-300 VR

  17. #17

    Standaard Re: met digicordervan telenet opgenomen programma via HDMI op PC zetten

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Sus Bekijk bericht
    Kan je de HD van een Digicorder aansluiten op een PC of is die beveiligd met encriptie?
    Deze is beveiligd, al zou je aan de data kunnen, je bent er niks mee wegens de encriptie. Lijkt mij trouwens sterk dat er nog steeds niemand dit heeft weten te kraken...

    Y.

  18. #18

    Standaard Re: met digicordervan telenet opgenomen programma via HDMI op PC zetten

    Ik heb juist het draadje van Red Falcon eens doorgelezen en de HD lezen zou inderdaad niet gaan, spijtig genoeg.
    D700 met MB-D10, Nikon 85mm 1.8 G, Nikon 70-300 VR

  19. #19

    Standaard Re: met digicordervan telenet opgenomen programma via HDMI op PC zetten

    Als je TV Vlaanderen Digitaal had, kon je met dit gewoon alles van antenne rechtstreeks op schijf opslaan, zonder encryptie, en overzetten op een externe schijf met behulp van het toestel zelf.

  20. #20
    Geregistreerd: 21 oktober 2005

    Standaard Re: met digicordervan telenet opgenomen programma via HDMI op PC zetten

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door GroovBird Bekijk bericht
    Als je TV Vlaanderen Digitaal had, kon je met dit gewoon alles van antenne rechtstreeks op schijf opslaan, zonder encryptie, en overzetten op een externe schijf met behulp van het toestel zelf.
    dank u
    Laatst gewijzigd door dréten; 13 september 2010 om 12:00
    Dré en zijn7D

  21. #21

    Standaard het lukt niet

    ik heb mijn laptop aangesloten met een hdmi kabel aan mijn tv.
    toen kreeg ik een schrempje met of het beeld ling of rechts moet staan en zo ik ik kon op de achter grond ook mijn bestanden zien.
    toen ik bij het schermpje op oke drukte ging het weg en zie ik op de tv alleen nog maar de achtergrond. dus geen bestanden.
    als ik op de laptop op bijv internet ga dan zie je dat niet terug komen op de tv.
    alleen de achtergrond. en nu probeer ik om dat ene schermpje weer terug te krijgen zodat ik het goed kan instellen.

    plz help me.

  22. #22

    Standaard Re: het lukt niet

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door helphelp aub Bekijk bericht
    ik heb mijn laptop aangesloten met een hdmi kabel aan mijn tv.
    toen kreeg ik een schrempje met of het beeld ling of rechts moet staan en zo ik ik kon op de achter grond ook mijn bestanden zien.
    toen ik bij het schermpje op oke drukte ging het weg en zie ik op de tv alleen nog maar de achtergrond. dus geen bestanden.
    als ik op de laptop op bijv internet ga dan zie je dat niet terug komen op de tv.
    alleen de achtergrond. en nu probeer ik om dat ene schermpje weer terug te krijgen zodat ik het goed kan instellen.

    plz help me.
    In Windows 7: Windows toets + P.

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •