Belgiumdigital.com in samenwerking met
Pagina 4 van 4 EersteEerste 1 2 3 4
Weergegeven resultaten: 76 t/m 89 van 89

Discussie: Het bier topic

  1. #76

    Standaard Re: Het bier topic

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Spanik Bekijk bericht
    Eerlijk gezegd, voor mij moet bier niet veel alcohol hebben, het moet smaak hebben. Drink liever eentje van 6.5° met smaak dan een van 10° die eerder naar straffe pils smaakt.

    Dat brengt me naar de bieren zonder alcohol (het is tenslotte tournee minerale). Waarom kunnen ze er geen maken dat net hetzelfde smaakt als een goeie pils? Er zijn varianten met minder alcohol die voor mij perfect aanvaardbaar zijn voor dagelijks gebruik. Maar die met 0°? Is er iemand die weet waarom dat technisch niet mogelijk is? Of is het gewoon marketing?
    Ik vraag mij af waarom Tourtel amber en bruin niet meer te verkrijgen zijn, althans ik zou niet weten waar ik daar kan aangeraken , die waren best te smaken, evenals Palm green.
    Neen, de grote merken spelen steeds hun flets pilsachtig N-bier uit, zo'n 30 jaar geleden dronk ik af-en-toe ook wel 's Gerstelbrau (helaas ook pilsachtig).
    Te weten, Tourtel amber en bruin wordt nog gemaakt hoor .
    “The further a society drifts from truth the more it will hate those that speak it”
    George Orwell
    Worldometers

  2. #77

    Standaard Re: Het bier topic

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door toerist Bekijk bericht
    Ik vraag mij af waarom Tourtel amber en bruin niet meer te verkrijgen zijn, althans ik zou niet weten waar ik daar kan aangeraken , die waren best te smaken, evenals Palm green.
    Neen, de grote merken spelen steeds hun flets pilsachtig N-bier uit, zo'n 30 jaar geleden dronk ik af-en-toe ook wel 's Gerstelbrau (helaas ook pilsachtig).
    Te weten, Tourtel amber en bruin wordt nog gemaakt hoor .
    update:
    Ik lees hier ook dat Ginder Ale nog gemaakt wordt en vooral verkrijgbaar is in de streek van Merchtem (helaas van de AB INbev groep)
    Ik heb die Ales altijd graag gedronken .
    “The further a society drifts from truth the more it will hate those that speak it”
    George Orwell
    Worldometers

  3. #78

    Standaard Re: Het bier topic


  4. #79

    Standaard Re: Het bier topic

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door toerist Bekijk bericht
    Ik vraag mij af waarom Tourtel amber en bruin niet meer te verkrijgen zijn, althans ik zou niet weten waar ik daar kan aangeraken , die waren best te smaken, evenals Palm green.
    Neen, de grote merken spelen steeds hun flets pilsachtig N-bier uit, zo'n 30 jaar geleden dronk ik af-en-toe ook wel 's Gerstelbrau (helaas ook pilsachtig).
    Te weten, Tourtel amber en bruin wordt nog gemaakt hoor .
    Tourtel is dat geen Frans bier?
    Ik dacht van wel.
    Naast Kronenbourg is enkel Pelfort nog te smaken en de bruine Pelfort is serieuze toebak hoor.
    Duits en Oostenrijksbier moet ik niet, smaken liggen me niet.
    FUJIFILM: X-T1 | FUJIFILM: X-E2s | Samyang 12mm f/2.0 NCS CS[/B] | Fujinon XF18-55mm f/2.8-4 R LM OIS | Fujinon XF 18-135mm OIS WR f/3.5-5.6 | Fujinon XF 27mm f/2.8 R | Fujinon XF35mm f/1.4 R | NISSIN i60A.

  5. #80

    Standaard Re: Het bier topic

    Ik drink maar heel zelden meer bier, tenzij gebrouwen door mijn zoon.
    Ik moet een beetje opletten met merken te vernoemen maar wat hij me heeft verteld over de brouwprocedures ja elks een goeien avond zeg
    Dat gaat van een groot aantal goedkopere granen bijvoegen (mais) waar ze via enzymen de moutsuiker (beter gezegd : vergistbare suikers) uit vrijmaken tot een gekend bier dat in drie varianten is gekend terwijl ze er maar één brouwen. Voor de donkere variant doen ze er caramel bij, voor de lichtere variant gewoon water. Om het alcoholpercentage hoger te krijgen is er in feite maar één "zuivere" oplossing : meer mout gebruiken $$$$$. De goedkopere oplossing is : suiker gebruiken, nog zo'n truc.
    Meer en meer begin ik te vrezen dat je bedrogen wordt waar je bij staat, ik ben zelfs zeker dat "multinational" en "bier" twee woorden zijn die niet in dezelfde zin mogen voor komen.

    Zo ben ik ooit gaan fotograferen in een voormalige verlaten brouwerij, ze waren overgestapt van bier naar alcoholproductie en likeuren. Ik was er ook in hun lab en voorraadkamer. Stond vol met bidons essences, ze maakten die likeuren PUUR chemisch. Gek genoeg (ik was ook in de afdeling waar vandalen de etiketten hadden rondgestrooid) heb ik van geen enkel merk er ooit één in de winkelrekken zien staan bij ons.

    Maar terug naar bier nu.
    Laatst gewijzigd door opapol; 9 maart 2018 om 11:09

  6. #81

    Standaard Re: Het bier topic

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door guido.g Bekijk bericht
    Ook gezien, rare zaak. Als die paters dat enkel particulier verkopen en die supermarkt verkoopt zo'n hoeveelheid in het buitenland dan gaan de mannen van de accijnzen interesse hebben denk ik.

  7. #82

    Standaard Re: Het bier topic

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door opapol Bekijk bericht
    Ik drink maar heel zelden meer bier, tenzij gebrouwen door mijn zoon.
    Ik moet een beetje opletten met merken te vernoemen maar wat hij me heeft verteld over de brouwprocedures ja elks een goeien avond zeg
    Dat gaat van een groot aantal goedkopere granen bijvoegen (mais) waar ze via enzymen de moutsuiker (beter gezegd : vergistbare suikers) uit vrijmaken tot een gekend bier dat in drie varianten is gekend terwijl ze er maar één brouwen. Voor de donkere variant doen ze er caramel bij, voor de lichtere variant gewoon water. Om het alcoholpercentage hoger te krijgen is er in feite maar één "zuivere" oplossing : meer mout gebruiken $$$$$. De goedkopere oplossing is : suiker gebruiken, nog zo'n truc.
    Meer en meer begin ik te vrezen dat je bedrogen wordt waar je bij staat, ik ben zelfs zeker dat "multinational" en "bier" twee woorden zijn die niet in dezelfde zin mogen voor komen.

    Zo ben ik ooit gaan fotograferen in een voormalige verlaten brouwerij, ze waren overgestapt van bier naar alcoholproductie en likeuren. Ik was er ook in hun lab en voorraadkamer. Stond vol met bidons essences, ze maakten die likeuren PUUR chemisch. Gek genoeg (ik was ook in de afdeling waar vandalen de etiketten hadden rondgestrooid) heb ik van geen enkel merk er ooit één in de winkelrekken zien staan bij ons.

    Maar terug naar bier nu.
    Vandaag bij jullie het laatste brouwsel van Niels mogen proeven Paul.
    Gewoon subliem, het lekkerste bier dat ik ooit heb gedronken.
    En het mag gezegd worden dat Niels een eigen toets weet te geven in zijn verschillende brouwsels,
    met name de afdronk heeft iets wat je bij industriële bieren niet hebt.

  8. #83

    Standaard Re: Het bier topic

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door demeyereg Bekijk bericht
    Vandaag bij jullie het laatste brouwsel van Niels mogen proeven Paul.
    Gewoon subliem, het lekkerste bier dat ik ooit heb gedronken.
    En het mag gezegd worden dat Niels een eigen toets weet te geven in zijn verschillende brouwsels,
    met name de afdronk heeft iets wat je bij industriële bieren niet hebt.
    Dankjewel Geert, ik zal het hem zeggen...

  9. #84

    Standaard Re: Het bier topic

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door demeyereg Bekijk bericht
    ... Gewoon subliem, het lekkerste bier dat ik ooit heb gedronken ...
    Jullie maken een mens wel nieuwsgierig. Over welk bier gaat het en waar kan je het drinken of kopen?

  10. #85

    Standaard Re: Het bier topic

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Laurens Bekijk bericht
    Jullie maken een mens wel nieuwsgierig. Over welk bier gaat het en waar kan je het drinken of kopen?
    Nergens, dat is nu net het probleem
    Het is niet te koop, je kan het alleen proeven op 2 plaatsen, waaronder bij ons....
    Zoon Nils blijft steeds zijn recepten bijstellen en Geert had gisteren een primeur....

    Nu, er wordt gedacht aan schaalvergroting, daar niet van maar Nils kennende is geen enkele vorm van compromis toe gestaan op het gebied van productie.

    Bier wordt gemaakt uit mout, hop en gist en daarmee uit. Ik heb in een vorig leven zelf ook nog gebrouwd en wat je toen kon kopen als additieven was te gek voor woorden : kleurverbeteraars, schuimkragen .....allemaal bio.... Dit is twee niveau's hoger. Ik heb een volledig brouwproces bijgewoond startende vanaf het verschroten van de mout dus ik weet wel een beetje waarover ik praat. Het zijn lange dagen hoor.
    Volgende project is om de gistculturen van exclusieve bieren (nu even geen naam) op te kweken. Wordt zeker vervolgd.

    Maar als je eens wil proeven : altijd welkom

  11. #86

    Standaard Re: Het bier topic

    Bedankt maar qua proevertjes kan ik intussen eventjes verder. Uitzonderlijk ben ik eens mee gaan (lees: moeten) winkelen in de Albert Heijn. Terwijl mijn echtgenote haar ronde deed heb ik in de bierafdeling een kleine verzameling gemaakt van bieren die ik nog nooit gedronken heb (of waarvan ik er ooit zoveel dronk dat ik me van die avond niks meer herinner).

    Voor de komende dagen staan op het programma:
    • Baltic Tripel - een meevaller: fruitig, aangenaam om drinken en erg mooi flesje met papieren wikkel, maar wel duur. Men raadt aan dit op een temperatuur van 16 graden te drinken om de smaak volledig tot zijn recht te laten komen. Dat doe ik met Westmalle Tripel ook graag, die niet al te koud drinken.
    • HighHops6
    • Ijwit
    • The Calling IPA - voor herhaling vatbaar
    • Mooie Nel IPA - hier had ik meer van verwacht want brouwerij Jopen heeft blijkbaar een goede reputatie. Ga ik toch nog een keer terug kopen om bij wat warmer weer te drinken.
    • Raging Bitch - tof label, lekker bitter maar toch niet helemaal mijn ding
    • Elvis Juice - niet erg karaktervol, denkelijk iets uit Elvis zijn Las Vegas periode
    • Hop Ottin’ IPA
    • Tricky Tripel


    Als het bier even goed is als de namen, dan wordt het een interessante week.
    Laatst gewijzigd door Laurens; 17 maart 2018 om 16:43
    Prepressure.com - mijn Engelstalig webstekje over 'printing museums', 'libraries' & nog zo veel meer

  12. #87

    Standaard Re: Het bier topic

    Laatst dronk ik dit in Verona (Januari), was niet slecht . (donker wit ????)
    “The further a society drifts from truth the more it will hate those that speak it”
    George Orwell
    Worldometers

  13. #88
    Geregistreerd: 17 oktober 2002

    Standaard Re: Het bier topic

    Paar weken geleden op het terras van de brasserie van het Café de Paris in Monte-Carlo, recht tegenover de casino, een getapt pintje gedronken dat ik qua kwaliteitsniveau nog nergens heb gedronken. Het ging om dit :



    Zo een topkwaliteit voor een blond getapt biertje heb ik nog nooit ervaren. Nu.., de verzorging van het schenken/tappen zal er ook wel nog voor iets tussenzitten, gezien de schuimlaag in het glas is blijven staan tot op het einde. Dus nog nooit geproefd en nog minder gezien.
    Leeft en LAAT LEVEN !

  14. #89

    Standaard Re: Het bier topic

    Gisteren heb ik een Dronkenput Tripel gedronken - een erg smakelijk blond bier in een grappig flesje, opgediend in een scheef glas dat blijkbaar refereert naar een waterreservoir in Middelkerke. Tof om af en toe zo’n nieuwe favoriet te ontdekken.

Pagina 4 van 4 EersteEerste 1 2 3 4

Soortgelijke discussies

  1. * * * BOB-BIER, het lekkerste bier van 't land * * *
    Door Wim Meeus in forum Macro & Close-Up
    Reacties: 33
    Laatste bericht: 26 augustus 2008, 20:50
  2. Bier
    Door DaVinzius in forum Stilleven & Abstract
    Reacties: 1
    Laatste bericht: 10 februari 2007, 08:45

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •