Belgiumdigital.com in samenwerking met
Weergegeven resultaten: 1 t/m 7 van 7

Discussie: Olifanten

 1. #1

  Standaard Olifanten

  Stroperij is recentelijk weer aan een opmars bezig waarbij men het vooral op neushoorns en olifanten gemunt heeft. In Chobe (Botswana) (nabij Victoria Falls) werden onlangs enkele kadavers aangetroffen.


 2. #2

  Standaard Re: Olifanten

  prachtige foto...in zuid afrika werden dit jaar al meer dan 200 neushoorns afgeslacht. Ze gebruiken helicopters om bij hun doel te raken, met een cirkelzaag de hoorn eraf en weer weg. En dat allemaal omdat een stelletje aziaten, vooral chinezen, geloven dat er geneeskundige krachten in zitten (of dat er hun jongeheer beter van functioneert). Walgelijk gewoon... china koopt alle rijkdommen in afrika op en komt nu ook hun dieren afslachten.

 3. #3

  Standaard Re: Olifanten

  Klopt Gilles,

  Bij ons is er een liefdadigheidsindustrie die nog steeds teert op onze empathie en ons schuldgevoel (cfr de kolonisatieperiode). Maar wat geen kat lijkt te weten is dat er intussen een tweede kolonisatie bezig is; de Chinese!
  Chinezen komen goedkoop werkjes opknappen (wegen aanleggen bvb) en in ruil plunderen ze alle grondstoffen en al het natuurschoon.

  Hoe komt dat de Chinezen dat mogen doen? De corrupte machthebbers ginds zijn beter af op deze manier; beter is het werk aan de Chinezen te geven. Het volk hoeft geen werk te hebben; zo blijven ze arm. En als ze arm blijven hebben ze geen geld voor scholing. Zo blijven ze ook meteen dom. En dom volk is makkelijk onder de knoet te houden.
  Bovendien kan die machthebber van twee walletjes eten; het IMF en de WorldBank voorzien hem nog eens van leningen die hij nooit moet terugbetalen.

  Wie twijfelt aan mijn woorden moet maar eens een boek als "The White Man's Burden" lezen. Linkje: http://www.amazon.com/White-Mans-Bur.../dp/0143038826
  Een boek waarbij je tweemaal per pagina omvalt van vebazing. Eenmaal je het hebt gelezen geef je gegarandeerd geen bal meer aan acties van die grote organisaties zoals bvb dat StuBru eindejaarsgedoe van het Rode Kruis.

  Wie wil helpen kan beter terecht bij bvb http://wildlifedirect.org/ ; een bundeling van kleinschalige projecten met focus op natuurbehoud. Dus inderdaad je centen gaan niet naar de mens maar naar de natuur. Geen nood echter; ook de mens vaart er onrechtstreeks wel bij; hij leert de waarde van zijn natuurpracht correct inschatten, én deze projecten geven de lokale bevolking ook werk.

  "End rant" zeggen ze in 't Engels.

  @Johan; machtige shot.

 4. #4

  Standaard Re: Olifanten

  Denk niet dat de huidige trend nog te stoppen valt ...

 5. #5

  Standaard Re: Olifanten

  Een triestige zaak..... maar wel een knappe foto !!

  mvg Jelle

 6. #6

  Standaard Re: Olifanten

  Slechte zaken - goede foto.

  groeten,
  Helen
  vriendelijke groeten, Helen
  Updated WWW.HELENICA.NL
  ---- DE INHOUD VAN EEN BEELD IS TOCH VAN GROTER BELANG DAN DE AANTAL PIXELS ----

 7. #7

  Standaard Re: Olifanten

  Klopt Jochen, de corrupte leiders in Afrika zetten de deur voor de malafide meute uit china gewoon wijd open (zelfs mandela's kleinzoon verkocht een mijn aan chinezen...ze verkopen hun eigen talenten uit, en de andere effecten zoals de milieu problematiek komen meteen mee)...en of de trend om te buigen is...geen idee.
  Maar ik merk wel dat waar men een paar jaar geleden nog met grote ogen naar China keek, er nu toch her en der wat meer kritiek komt op zowat alles wat ze doen.
  Enfin, voor we 'onder ons voeten krijgen' , terug naar de foto zelf :-)

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •