Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Lijntjes bij Canon Pixma

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • Lijntjes bij Canon Pixma

    Ik kocht deze week een Canon Pixma IP4500 en ik merk bij afdrukken op Canon GP-401 papier lijntjes, veroorzaakt door de getande rolletjes die de rubberen exit roller raken. Bij het uitvoeren van het papier raken deze het papier en drukken er blijkbaar te hard tegen.
    Heeft er nog iemand dit al gemerkt, bestaat er een oplossing voor?
    Ik gebruik de correcte printerinstellingen. Ik heb ook al andere printerinstellingen (papiersoorten) geprobeerd. Het fenomeen doet zich voor zowel bij invoer vanuit de cassette als vanaf de boveninvoer.
    Het is bij de meeste foto's pas zichtbaar als je erop let, of als er licht vanuit een bepaalde hoek op schijnt, doch ik vind dat niet kan.







    http://www.willhe.com/lijnen1.jpg

    http://www.willhe.com/lijnen2.jpg

    http://www.willhe.com/lijnen3.jpg
    Last edited by belgdiguser; 1 november 2007, 00:26. Reden: Links toegevoegd want foto's verschijnen niet op het forum

  • #2
    Re: Lijntjes bij Canon Pixma

    GP-401 papier is dacht ik swellable paper: er zit een soort gelatine-achtige laag erop die door de tandjes van de wieletjes worden ingedrukt, maar dit zou niet mogen, aangezien ik zelf dit papier gebruikt op mijn Canon i9950 printer en ik zie niks van dat zogenaamde "pizzawielensyndroom". Heb je al eens microporeus papier gebruikt zoals Canon's Photo Paper Pro ? Normaal gezien zou je microporeus papier dit fenomeen vrijwel niet mogen zien.

    Wat ik vermoed is dat de printer te strak is ingesteld en dus kan het gaan om een productiefout, want die tandwieladrukken mag er gewoon niet zijn, zeker niet bij canon's eigen fotopapier.
    Canon 17-55 EF-S IS USM F2.8

    Comment


    • #3
      Re: Lijntjes bij Canon Pixma

      Bij mijn pixma IP5200 zie je het ook, onafhankelijk van het soort papier. Zelfs de testafdrukken die je kan bestellen op de canon site hebben het.

      Aangezien je het alleen ziet als je vanop een zeer kort afstand en onder een bepaalde hoek kijkt stoort het mij niet echt...
      www.flickr.com/nertog/sets

      Comment


      • #4
        Re: Lijntjes bij Canon Pixma

        Ik heb de 4500 nu een week en heb hem al op een oude pak HP-papier getest en daar droogde de inkt niet goed en parelde samen. Met het Photo paper pro van canon en het recto/verso papier van canon zie ik die strepen niet verschijnen, misschien eens proberen met pro paper en indien het dan nog zo is zou ik hem inwisselen.
        Website http://www.kristofpattyn.be

        a lotta canonstuff

        Comment

        Working...
        X