Belgiumdigital.com in samenwerking met
Weergegeven resultaten: 1 t/m 17 van 17
 1. #1
  Geregistreerd: 5 februari 2005

  Question Software voor AV digitale projectie ?

  Heeft er iemand ondervinding met software van MOBJECTS of WINGS voor het maken van audiovisuele montage?
  Welke voordelen of verschillen tussen deze 2 ?

  Of bestaat er andere software hiervoor ?

 2. #2

  Standaard Re: Software voor AV digitale porjectie ?

  Hi,

  er zijn er meerdere, wings is goed, maar you get what you pay for. Niet alle even goedkoop.

  Geloof het of niet maar Microsoft heeft EEN GRATIS HDAV programma. Je kan het zo downloaden.

  Photostory 3:

  http://www.microsoft.com/windowsxp/u...y/default.mspx

  DPaul.
  DPaul - A.FIAP
  D810, nikkors and other stuff

 3. #3
  Geregistreerd: 5 februari 2005

  Standaard Re: Software voor AV digitale porjectie ?

  Heb photostory 3 getest .
  Waar het eindprodukt is een videobestand mp....
  dat voor TV bedoeld is resolutie 640 X 480 .

  Heb een beamer dat 1900 X 1080 wat overeenkomt met de europese high definition standard.

  Een resultaat van de test = TV kawaliteit op een scherm van 4 m x 6m .

  Niet om aan tezien

  Alleen Wings of m-objects komen in aanmerking.

  De vraag blijft dus : Wie heeft er ervaring met één van deze programma's ?

 4. #4

  Standaard Re: Software voor AV digitale porjectie ?

  Wings Platinum is gratis in de Basic versie; je moet er alleen even een key voor aanvragen bij Stumpfl als je 'm wil blijven gebruiken na de evaluatie periode. Is wel gratis...

  Ik heb er nog niet veel mee gespeeld, maar de mogelijkheid om executables te maken die automagisch spelen met een beperkte houdbaarheid was voor mij een zeer aangename verrassing.

  Die MS rommel heb ik ook even gehad hier. Het grote probleem daarvan is dat je .NET geinstalleerd moet hebben en ook voor het afspelen heb je WinXP nodig. Win2000 of de andere windooz versies werken niet samen met photostory.

  Vroeger gebruikte ik overigens SlideShow MovieMaker van Joern Thiemann. Het nadeel daarvan is dat je er alleen maar movies mee kunt maken en je hebt op wat hogere resoluties nogal wat rekenpower nodig om de overgangen tussen de slides netjes te laten zien.

 5. #5
  Geregistreerd: 3 januari 2005

  Standaard Re: Software voor AV digitale porjectie ?

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Otter
  Heb photostory 3 getest .
  Waar het eindprodukt is een videobestand mp....
  dat voor TV bedoeld is resolutie 640 X 480 .

  Heb een beamer dat 1900 X 1080 wat overeenkomt met de europese high definition standard.

  Een resultaat van de test = TV kawaliteit op een scherm van 4 m x 6m .

  Niet om aan tezien
  Testen is zeker niet je beroep? Het lijkt erop dat je je keuze al bepaald hebt maar ik wil wel even kwijt dat je informatie hier niet helemaal juist is. Het videobestand is geen mp... maar wmv en je hebt een grote keuze aan formaten, niet alleen 640x480. Je kunt kiezen uit PC, DVD, Video CD, e-mail en diverse PDA's. Hoe kom je aan TV? Is dat DVD? Want dan heb je NTSC gekozen terwijl dat PAL had moeten zijn. OK, 1900 x 1080 zit er niet bij maar met 1024 x 768 moet je een eind komen, zeker als je bedenkt dat de kijkafstand tot het scherm groter is. Dat hoop ik tenminste als het scherm 6x4 m is.

 6. #6

  Standaard Re: Software voor AV digitale porjectie ?

  Dag Otter,

  Ik ben lid van fotoclub Scaldis te Schellebelle en wij gebruiken Mobjects.
  Zeer degelijk programma waarmee je ook meerdere beamers tegelijkertijd kan aansturen in hoge resolutie. Onze specialist in Mobjects is Patrick. Op zijn website kan je een handleiding downloaden van Mobjects http://home.versateladsl.be/vt656225

 7. #7
  Geregistreerd: 5 februari 2005

  Standaard Re: Software voor AV digitale porjectie ?

  Bedankt YVESW ,

  voor de link naar een clublid van je club.
  Weet dat Scaldis een club is met veel dia ervaring. Wanneer is jullie volgende vertooning?
  Op de site van DCB ( diapormaclub België ) staat er een bijeenkomst vermeld op 13 maart te Kortemark met een voorstelling van het programma M-Objects.

  P.S.
  Toffe AV produktie's op zijn website van P.de B.

 8. #8

  Standaard Re: Software voor AV digitale porjectie ?

  Dag Otter,

  De voorstelling in Kortemark wordt gegeven door Patrick.
  Wanneer onze volgende voorstelling is, staat nog niet vast. Maar ik wil je het zeker en vast laten weten. Stuur maar je mailadres door en we houden je op de hoogte.

 9. #9
  Geregistreerd: 12 maart 2007

  Wink Re: Software voor AV digitale projectie ?

  Ik ben al een hele tijd de basic versie van Wings Platinum 3 aan het proberen. Die is dus ook in het Nederlands te verkrijgen. Persoonlijk vind ik dit een modern programma. Geen gezeur met programmeren zoals Mediator, Director (macromedia) en nog wat van die programma's. Ook m.object is heel goed. lijkt er ook op. Ook hiervan kun je een basic/demo-versie gratis downloaden met een aantal demo's erbij.
  Van Wings Platinum 3 kun je ook een demoversie gratis downloaden. Die kun je zo instellen, dat je Basic kunt werken, of in de Starterversie, Advanced en Pro. In de help vind je een 17 pagina's tellend overzicht van de mogelijkheden in elke versie. Los kun je voor € 17,20 een 200 pagina's dik (Duitstalig) boekje bestellen over Wings. Bestel je daarna bijv. de Startersversie à € 290 dan wordt dit bedrag van die aankoopprijs afgetrokken. In de Basic en Startersversie is HD-uitvoer niet mogelijk; slechts de standaardresolutie van PAL/NTSC is mogelijk. Pas bij de Advanced versie kun je in HD en HD+ werken. Bijzonder handig in Platinum is de In-Screen-Editing mogelijkheid. Je kunt dan de gekste dingen met roterende en in- en uitvloeiende foto's doen. In samenhang met muziek in- en outfaden! Vooral in combinatie met het krimpen en rekken van de tijd. Een gemis vind ik de ONmogelijkheid om met teksten te werken; dat kan pas in de Pro-versie (ad een prijs van meer dan € 900.-). De Advanced kost overigens € 590,00. Bezit je een Startersversie en bestel je Advanced dan wordt de eerder betaalde prijs van die nieuwe versie afgetrokken. Voor zover mij bekend bestaat er ook een gebruikersgroep. In ieder geval in Nederland.
  Hier vind je veel info in het Nederlands:http://www.hdav.nl/
  En kun je ook de Basic- en Demoversie ophalen!
  Eerlijk gezegd heb ik m.objects pas heel kort uitgeprobeerd. Dus kan ik eigenlijk niks vergelijken. Mijn eerste indruk is, dat beide programma's elkaar niet veel ontlopen als ik de m.objectsdemo's zie. Je doet het alleen een beetje anders.
  Ik bezit geen beamer! Maar de cd's en dvd's die ik maakte met Wings (van diverse familegebeurtenissen) voor vertoning op TV waren voor de toeschouwers ware gebeurtenissen. (Niet voor jullie, verwende fotosujetten, natuurlijk!!).
  Ik zou zeggen: laat je fotografische creativiteit eens uit een ander vaatje tappen. Je bent er uren zoet mee! En van de straat. Wat tegenwoordig een soort zelfbescherming aan het worden is!

 10. #10
  Geregistreerd: 23 december 2006

  Standaard Re: Software voor AV digitale projectie ?

  Ik heb ik beide programma,s uitgetest.
  Bij Wings mis ik heel erg het handmatig doorspelen van de serie,je kunt zover ik weet niet even snel een paar beelden verder gaan.
  Mobjects werkt wel op mijn PC als exe,maar de beamer op de laptop kan het niet goed aan,ik zie allemaal blokken op de beamer.
  Ik wil graag 1 van deze 2 progamma,s kopen maar zo heeft het voor mijn geen nut.
  Ik doe het nu met PTE daar kom je er ook wel mee,maar het is wat minder uitgebreid dan de eerste 2 programma,s

 11. #11
  Geregistreerd: 12 maart 2007

  Standaard Re: Software voor AV digitale projectie ?

  Wat betreft het handmatig doorspelen. Bedoel je daarmee: terwijl de show loopt? Bij full screen? Ik heb het over Wings!
  Wat wel kan om je show te testen -maar waarschijnlijk weet je dat al - is het volgende. Zet het kleinere screen (Window) op je scherm en sleep dan met de muis de verticale lijn door je show. Dan kun je bijna beeld voor beeld zien wat er gebeurt. Je hoort dan geen geluid!!!! Bij een beetje snelle sleep krijg je echt een goede indruk van wat bijvoorbeeld je in-screen-editing met je foto's heeft gedaan.

 12. #12
  Geregistreerd: 23 december 2006

  Standaard Re: Software voor AV digitale projectie ?

  Wat ik bedoel is het volgende,ik heb bijv een korte presentatie over het wild,de ene keer kan ik er wat mee over uitleggen dan de andere keer.
  Ik heb nu in PTE alle beelden op 60 sec staan en kan zelf met de pijltjes naar het volgende beeld gaan met behoud van de overvloeier en het geluid speelt gewoon door.
  In Mobjects kan je ook zelf doorspelen naar het volgende beeld maar het geluid springt dan ook mee,en er is volgens mijn geen overvloeier,maar dat weet ik niet zeker.
  Zover ik weet kan dat in wings helemaal niet,wat mijn van wings ook helemaal niet lijkt is dat als ik beelden inlaad deze gelijk een bestandje maakt,kun je die ook onzichtbaar maken?

  Groeten Gerrit

 13. #13
  Geregistreerd: 12 maart 2007

  Standaard Re: Software voor AV digitale projectie ?

  Ik snap het! Ja, dat is mogelijk! Met behulp van markers and triggers en een daarbijbehorende toetsbesturing (keycontrol). Ja, dat wil zeggen vanaf de advanced versie van Wings (€ 598). Ik weet niet welke software je hebt van Wings. Maar je kunt de demoversie downloaden (Engels of Duits) op http://www.hdav.nl Bij deze versie hoort een zeer uitgebreide Help. Daarin vind je van alles over zeer veel onderwerpen. De Pro-versie kan dat uiteraard weer beter, maar die kost dan ook € 958 of zoiets!
  In de demoversie kun je eenvoudig alle versies van Wings naspelen. De belangrijkste beperking is wel, dat shows langer dan 1 minuut niet kunnen worden gebrand op CD of DVD. Langere zijn wel rechtstreeks af te spelen op het computerscherm. Met markers en triggers heb ik echter bijna geen ervaring. Ik probeer eerst de Startersversie onder de knie te krijgen.

  Succes!

 14. #14
  Geregistreerd: 23 december 2006

  Standaard Re: Software voor AV digitale projectie ?

  En dan wordt het mijn net weer wat te gortig qua prijs.
  Ik heb nu de gratis versie,meer om mee te spelen,en zou misschien nog eens de starters versie kopen,is er wel een mogelijk heid als die extra bestandjes niet zichtbaar te maken>

 15. #15
  Geregistreerd: 12 maart 2007

  Standaard Re: Software voor AV digitale projectie ?

  Ik heb zojuist versie 5.1 (beta) van PTE geïnstalleerd. En er eens even wat in rondgebanjerd. Houdt het midden tussen Wings (Mobjects) en bijv. Mediator, Medialon en Macromedia's Director. Deze laatste drie zijn overigens ook niet misselijk in prijs. In PTE kun je wat meer direct "programmeren" dan in Wings. Dat is waar! In Mediator, Medialon en Director doe je dat ook. Met een soort voorgebakken Visual Basic. Omdat ik aartslui ben geworden - vroeger programmeerde ik dag en nacht - vind ik Wings zo aantrekkelijk. Ik geef graag toe, dat Wings hartstikke duur is. Ik zou zeggen: download de demoversie en ga daarin lekker grasduinen. Kijk over die ergerniswekkende balk heen. Zo doe ik het ook. Eerst weten, dan pas kopen! En ondertussen ga ik met mijn diaprojector en cassetterecorder op pad langs allerlei gezelschappen. En als het een keertje niet helemaal synchroon wil lopen zeg ik: Wil er iemand het Rozenhoedje voorbidden? Of zoiets dan toch!

 16. #16

  Standaard Re: Software voor AV digitale projectie ?

  Ik bewerk mijn fotoreeksen in M.Objects, ik ga niet beweren dat ik een specialist ben maar ik kan je eventueel wel een eind op weg helpen.

  Ik heb net nog een cursus M.Objects in onze club gegeven.

 17. #17
  Geregistreerd: 12 maart 2007

  Standaard Re: Software voor AV digitale projectie ?

  Heb ik het nou mis, of schiet ik toch raak?
  Staat het AV-gebeuren hier - op deze site - nog min of meer in de kinderschoenen?
  Voor wie echt thematisch werkt - dwz geschikt voor vertoning voor gezelschap(jes)pen - ligt er nog een brede taak te wachten, denk ik! P.S. "Denk ik".
  Wilde planten, historische gebouwen, beroepen, al of niet uitstervend, dorpsleven e.d., sportevenementen (vooral met herkenbare figuren) !
  Ik ben doende in Breda bijv. allerlei veranderingen in het stadsbeeld vast te leggen. Ik ga naar de gemeente en vraag naar hun plannen. Goed, ik heb de tijd. Maar nu al: hé, da's mijn ouderlijk huis! Mag ik die foto? Alles tegen kostprijs! Dat wel! Anders moet ik straks mijn camera verkopen aan jullie! Je kunt me de kont kussen!

Soortgelijke discussies

 1. Monitoring software gezocht
  Door jdm in forum Chit Chat
  Reacties: 2
  Laatste bericht: 14 januari 2005, 11:36
 2. gratis software voor digitale fotobewerking
  Door Vicky in forum Software
  Reacties: 3
  Laatste bericht: 8 oktober 2003, 18:37
 3. Reacties: 1
  Laatste bericht: 25 september 2002, 17:01
 4. ik kan niet kiezen uit 3 modellen
  Door Bobtje Blues in forum Camera's
  Reacties: 18
  Laatste bericht: 14 juni 2002, 09:26

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •