Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

foto's verwijderd

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • foto's verwijderd

    Door een domme fout heb ik een aantal (gedigitaliseerde)foto's van mijn externe schijf verwijderd.Na dat moment zijn de foto's een aantal keren overschreven. Enkele foto's heb ik met het programma Drive Rescue ongeschonden weer terug kunnen halen, andere foto's zijn maar voor een gedeelte zichtbaar en van weer andere krijg ik alleen een bestandnaam te lezen.
    Hierbij een voorbeeld van een gedeeltelijk zichtbare foto.
    Volgens mij liggen hier een aantal foto's over elkaar.
    Mijn vraag is, zijn deze foto's toch nog met een bepaald programma van elkaar"los te maken".

    AGFA- Klick; Nikon D300; Nikon D4; Nikon 70-200 2.8 VRII; Nikon 18-200 mm; Nikon 17-35 mm 2.8; Sigma Macro 105 mm 2.8; Nikon 28-120 mm 4.0; SB 800; SB 910;Tamron AF SP 2x teleconverter 7 el; Nikon 50 mm. 1.8; Tamron 28-75 2.8 AS EX DI LD (IF);

  • #2
    Re: foto's verwijderd

    Heb ik ook ooit gehad, ik heb het niet gevonden. Ik heb alle foto's die nog goed waren nog gebruikt, de rest de prullebak in.

    Comment


    • #3
      Re: foto's verwijderd

      Hey juppekes

      Ik heb vorige week ook zo'n stommiteit begaan met mijn camera

      Ik had mijn fotokes per ongelijk gewist

      Maar ik heb er met RECUVA er toch nog 1600 terug gevonden op een leeg kaartje, al moest ik er maar 75 hebben
      Bootjes

      Comment


      • #4
        Re: foto's verwijderd

        Oorspronkelijk geplaatst door Mriya Bekijk bericht
        Hey juppekes

        Ik heb vorige week ook zo'n stommiteit begaan met mijn camera

        Ik had mijn fotokes per ongelijk gewist

        Maar ik heb er met RECUVA er toch nog 1600 terug gevonden op een leeg kaartje, al moest ik er maar 75 hebben
        Foto's zijn makelijker terug te halen uit flash geheugen (door zijn unieke manier van organiseren) dan van een harde schijf.

        Als je jou geheugenkaartje nog niet te dikwijls hebt overschreven zou ik daar eens proberen.
        Wil je ook dit soort foto's maken samen met Belgiumdigital?

        Hou dan zeker het Shooting Days en het BD-mededelingen forum in de gaten!

        Comment


        • #5
          Re: foto's verwijderd

          Foto's die op CF of SD kaartjes overschreven zijn, zijn reddeloos verloren, omdat dergelijk geheugen maar 1 informatie kan bevatten.
          Met schijven is dit anders , daar kan de overschreven onderliggende informatie nog gelezen worden. Maar daarvoor heb je wel speciale apparatuur voor nodig. Je kunt hiervoor bij gespecialiseerde firma's terecht, maar het zal niet goedkoop zijn.
          De rescue programmatjes zijn er allemaal op gebaseerd op het feit dat bij het wissen , niet de data gewist wordt, enkel de geheugenplaatsen vrijgegeven worden voor hergebruik, deze programmatjes kunnen dan ook enkel die data opsporen die nog niet overschreven is.
          als de foto's niet "uitzonderlijk " belangrijk zijn , zullen de kosten waarschijnlijk zo hoog zijn dat het niet de moeite loont op de defecte foto's te recupereren
          Nikon D800 ,D750, D90, Lenzen: 24-70mm f:2.8; 70-200mm f2.8 VRII; 50mm f1.8; 105mm Macro f:2.8; 70-300mm; 18-105VR

          Comment


          • #6
            Re: foto's verwijderd

            ... en om commentaar te geven op het "boven elkaar liggen van een aantal foto's": Die gedachte klopt eigenlijk niet. Het feit dat je slechts de bovenkant van de foto te zien krijgt, komt hierdoor:

            JPG kan - net als een aantal andere afbeeldingsformaten - opgeslagen worden als een lange ketting van gegevens - om niet te technisch te spreken.

            Het begin van de ketting is nog correct en dus begint de foto te laden. Tot op een bepaald moment de gegevens ontbreken of corrupt zijn. Vanaf dan kan de afbeelding niet meer verder worden geladen en wordt de rest van de afbeelding getoond als, bijvoorbeeld, grijs vlak.

            Het feit dat je enkel de bovenkant ziet is dus omdat slechts het begin van de foto correct is, het einde van de foto ontbreekt of is corrupt.

            Probeer maar eens een foto door te sturen via Windows Live Messenger of GTalk of eender welk ander IM programma. Wanneer de foto voor de helft binnen is, trek je de netwerkkabel uit of herstart je je computer. Je zal zien dat het bestand aanwezig is op je schijf, maar wanneer je het opent, zul je hetzelfde effect waarnemen.
            bermione.be

            Comment


            • #7
              Re: foto's verwijderd

              Probeer je te troosten met de gedachte dat er twee soorten informatici bestaan, "Zij die informatie verloren hebben & Zij die informatie zullen verliezen."

              MVG, Jeff C.
              Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. "When one person suffers from a delusion it is called insanity. When many people suffer from a delusion it is called religion ."

              Comment

              Working...
              X