Ga terug   Belgiumdigital forum - Digitale fotografie > Archief (gesloten) > Chit Chat - Archief

eBay

 
 
Discussietools Weergave
  #1 (permalink)  
Oud 22 mei 2006, 01:52
Kelly is lid van de Belgiumdigital VZW Kelly's schermafbeelding
Kelly Kelly is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 10 april 2005
Standaard eBay

Weet iemand wat dit te betekenen heeft, ik ben nog nooit op eBay geweest en krijg de volgende email.

FPA NOTICE: eBay Registration Suspension - Breach of User Agreement - Section 8 - Action Required

Dear eBay Buyer/Seller ,


We regret to inform you that your eBay account has been suspended due to the violation of our site policy below:

False or missing contact information - Falsifying or omitting your name,
address, and/or telephone number (including use of fax
machines pager numbers, modems or disconnected numbers).

Due to the suspension of this account, please note that you are
prohibited from using eBay in any way. Please note that any seller
fees due to eBay will immediately become due and payable.
eBay will charge any amounts you have not previously disputed to the
billing method currently on file.

To be considered for reinstatement of this account, sign in to your
account and provide us additional information.
  #2 (permalink)  
Oud 22 mei 2006, 02:07
armani's schermafbeelding
armani armani is offline
Member
 
Geregistreerd: 15 december 2005
Standaard Re: eBay

Vermoedelijk phishing of hoe noemt dat weer.

Mail komt niet van ebay, maar van malafiede personen die uw login en paswoord willen bemachtigen.
__________________
  #3 (permalink)  
Oud 22 mei 2006, 07:23
elsan's schermafbeelding
elsan elsan is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 17 september 2005
Standaard Re: eBay

Niet vermoedelijk maar heel zeker phising. Lijkt in alle details op een Ebay bericht maar is niet van hun. Niet op antwoorden en geen links openen is de boodschap.
Ebay spreekt je altijd aan met je login naam, en hun berichten vindt je ook terug in Ebay zelf bij mijn berichten, niet alleen in je mail.
__________________
BD0481BE - fotosite
  #4 (permalink)  
Oud 22 mei 2006, 07:50
dimiver's schermafbeelding
dimiver dimiver is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 16 april 2006
Standaard Re: eBay

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door elsan
Niet vermoedelijk maar heel zeker phising. Lijkt in alle details op een Ebay bericht maar is niet van hun. Niet op antwoorden en geen links openen is de boodschap.
Ebay spreekt je altijd aan met je login naam, en hun berichten vindt je ook terug in Ebay zelf bij mijn berichten, niet alleen in je mail.

Je kan de mail altijd door-sturen naar spoof@ebay.com dat is een speciaal e-mail adres van ebay voor zulke zaken..
__________________
Nikon Coolpix E4300.
Panasonic Lumix DMC-FZ5.
Nikon D50,

....NORMAL PEOPLE SCARE ME.....

http://www.dimnet.be
  #5 (permalink)  
Oud 22 mei 2006, 08:43
Fabbe's schermafbeelding
Fabbe Fabbe is offline
Member
 
Geregistreerd: 2 augustus 2003
Standaard Re: eBay

Zeker niet op reageren.Zoiets krijg ik soms enkele malen achter elkaar in mijn box enkel aan mij of aan meerdere personen gericht en dan is het weer een tijdje stil.
Zelfste met paypal.
  #6 (permalink)  
Oud 22 mei 2006, 11:20
Lanthon is lid van de Belgiumdigital VZW Lanthon's schermafbeelding
Lanthon Lanthon is offline
Member
 
Geregistreerd: 19 maart 2003
Standaard Re: eBay

Dat is inderdaad zo, heb al zo'n info doorgespeeld aan Ebay zelf, en
als antwoord gekregen, dat ze er van wisten, en ik niet moest reageren.
Groetjes
Leo
__________________
Fujifilm/Nikon/Metz-lampje
LiDnr BD0575BE
  #7 (permalink)  
Oud 23 mei 2006, 03:47
Kelly is lid van de Belgiumdigital VZW Kelly's schermafbeelding
Kelly Kelly is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 10 april 2005
Standaard Re: eBay

Bedankt allemaal, ik zal het doorsturen naar eBay.
  #8 (permalink)  
Oud 24 mei 2006, 04:26
Kelly is lid van de Belgiumdigital VZW Kelly's schermafbeelding
Kelly Kelly is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 10 april 2005
Standaard Re: eBay

[QUOTE=dimiver]Je kan de mail altijd door-sturen naar spoof@ebay.com dat is een speciaal e-mail adres van ebay voor zulke zaken..[/QUOTE

Bericht teruggekregen van eBay, het gaat inderdaad om een spoofbericht.
  #9 (permalink)  
Oud 24 mei 2006, 08:53
VerSeg is lid van de Belgiumdigital VZW VerSeg's schermafbeelding
VerSeg VerSeg is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 18 april 2004
Standaard Re: eBay

Ik snap wel niet dat als je nog nooit op eBay bent geweest je dan nog de vraag kan hebben of bullsh*t is of niet, maar allé ...

Geen enkel serieus bedrijf zal ooit vragen om online je gegevens als passwoord en username door te geven ...
__________________
Canon EOS Digital
BD0479BE
  #10 (permalink)  
Oud 25 mei 2006, 03:50
Kelly is lid van de Belgiumdigital VZW Kelly's schermafbeelding
Kelly Kelly is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 10 april 2005
Standaard Re: eBay

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door VerSeg
Ik snap wel niet dat als je nog nooit op eBay bent geweest je dan nog de vraag kan hebben of bullsh*t is of niet, maar allé ...

Geen enkel serieus bedrijf zal ooit vragen om online je gegevens als passwoord en username door te geven ...
Misschien had iemand mijn e-mail gebruikt dacht ik.
  #11 (permalink)  
Oud 25 mei 2006, 10:04
sugar is lid van de Belgiumdigital VZW sugar's schermafbeelding
sugar sugar is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 12 april 2004
Standaard Re: eBay

Ik heb er ook één gekregen. Heb hem gedelete
Vanaf nu is mijn procedure :
Gewoon E-bay openen, een fake user-id gebruiken en als passwoord : 'GoFuckYourself' intypen

sugar
__________________
"I tried to shoot rulers, but my printer has some serious backfocus "

http://supermasj.zenfolio.com
  #12 (permalink)  
Oud 25 mei 2006, 17:21
Kelly is lid van de Belgiumdigital VZW Kelly's schermafbeelding
Kelly Kelly is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 10 april 2005
Standaard Re: eBay

Ja, sugar dat ga ik de volgende keer ook direct doen.
 

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 20:47.


Metriweb