Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Replica schip James Cook in Antwerpen 19-25 april

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • Replica schip James Cook in Antwerpen 19-25 april

    Tot mijn grote vreugde deze ochtend gelezen op de site van Gazet Van Antwerpen :
    http://www.gva.be/nieuws/Antwerpen/default.asp?art={E647832E-F822-424F-AB14-8D0AD57C4BD7}

    Een replica van Captain Cooks befaamde schip de HMBark Endeavour komt naar Antwerpen. Van 19 tot 25 april is het varend museum te bezichtigen in het Napoleondok. De Endeavour was het schip waarmee James Cook vanaf 1768 op ontdekkingsreis ging.
    Hij ontdekte met het schip onder meer Australië en Hawaï.

    Aan de hand van de originele tekeningen werd in 1994 na zes jaar arbeid het schip in Australië te water gelaten. Het 42 meter lange schip is een gedetailleerde replica van het origineel, met exact dezelfde afmetingen en indeling. Aangezien de driemaster een rijke historie vertegenwoordigt, is het een graag geziene gast in alle wereldhavens. Na haar reis rond de Canarische Eilanden zet het schip koers naar Vlissingen waar het op negen april wordt binnengehaald. Daarna is Antwerpen aan de beurt.

    De ontvangst in Antwerpen gebeurt in de eerste plaats door het Havenbedrijf dat het schip op een formele manier zal binnenhalen. Enkele verenigingen zijn gecontacteerd om het vaartuig bij binnenkomst te verwelkomen met kanonschoten. Ook wordt er een poging gedaan om enkele scholen bij de opening te betrekken. Het volledige programma wordt later bekendgemaakt. De Endeavour zal tijdens de kantooruren opengesteld worden voor het grote publiek en educatieve rondleidingen voor scholen.

    Volgens Tony De Clercq van Media Surplus, dat het bezoek organiseert, is het een unieke kans om het contrast te zien tussen zeilschepen van toen en nu. "Mensen zullen kunnen zien in welke omstandigheden de matrozen moesten overleven. Ook wordt er aandacht besteed aan het beroemde navigatiesysteem van James Cook die zich op de sterren oriënteerde". Afgezien van zijn grote ontdekkingen is Cook wereldbefaamd voor zijn verwezenlijkingen op nautisch, astronomisch en cartografisch gebied. Ook was hij de eerste die een doeltreffende dieetmaatregel tegen scheurbuik wist te vinden.

  • #2
    'k heb de titel aangepast ... was anders verwarrend met datum verschijning in krant.

    Comment


    • #3
      Vermits de originele link ondertussen ook niet meer werkt -->
      http://users.pandora.be/denbrabo/artikels/toerisme.htm

      Nikon D7000 * Nikon AF-S 18-200 IF-ED VR DX * Nikon SB-600 Flitser * Nog wa frutsel

      Comment


      • #4
        Originally posted by Aragorn
        Vermits de originele link ondertussen ook niet meer werkt -->
        http://users.pandora.be/denbrabo/artikels/toerisme.htm


        Is wel grappig. Uw link is evenals mijn posting hier voor 100% de overname van het oorspronkelijke artikel van GVA.

        Comment

        Working...
        X