Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

6 september - Bazel (B) "Bazel 1587" Middeleeuwse stoet

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • 6 september - Bazel (B) "Bazel 1587" Middeleeuwse stoet

    I found a great domain name for sale on Dan.com. Check it out!


    Wat staat er op de planning?

    Alles gebeurt rond de kerk.

    Om 10 uur Boerenmarkt georganiseerd door de Landelijke Gilden. De opbrengst is voor "Kom op tegen kanker"

    Vanaf 14 uur vertrekt er een middeleeuwse stoet gevormd door talrijke Bazelse verenigingen door gans het dorp. Traject : Lange Gaanweg, langs de bib naar de Lamperstraat, Parklaan, Vilain XIIII laan, Rupelmondestraat, Daalstraat, door de Kerkwegels naar de Kerkstraat om uiteindelijk via de Dorpsstraat voor de kerk te komen. Ze worden verwelkomd door bazuinblazers en door heraut Guy De Bruycker die de groepen met "luide stemme " zal aankondigen. De Ghesellen nemen daar de vlag van de vereniging in ontvangst.

    Ondertussen is op het plein de "Laatste Langsten Toog" gestart die pas zal eindigen in de late uurkes.

    Wanneer alle groepen op het kerkplein zijn aangekomen (verwacht tussen 17 en 17.30 uur) starten de volkse optredens op het plein : optreden van de harmonie "Al vloeiende groeiende", zwaard- en volksdansen door de dansgroep Drieske Nijpers, vendelen en wimpelen door de KLJ, zang door het koor "De Notelaar" en poëzie door Guy De Bruycker.

    Tussen 20 en 21 uur stellen de Ghesellen van Sint Pieter hun boek "De Verborgen geschiedenis" met bijhorende CD voor in de kerk. De permanente projectie op groot scherm in de kerk (uniek in Vlaanderen !) wordt dan ook in gebruik genomen.

    Tegen 21 uur herneemt dan de activiteit op het plein : echte volkszangers zullen ons charmeren met oa plakkaatliederen. Maar ook Bazel zal zich niet laten kennen : Pierlala, het Bazels lied, zal door Willy Vergauwen worden voorgezongen.
    Peter
    2011 BMW R1200GSA + Canon EOS EOS 5DIII / EOS 1DIV
    gspep.smugmug.com & steendorp.info
Working...
X