Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

26 september t/m 26 oktober - The Experience of Atopia - Breda (NL)

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • 26 september t/m 26 oktober - The Experience of Atopia - Breda (NL)

    Breda Photo: The Experience of Atopia
    curator: Delphine Bedel

    Opening: 26 september om 20 uur
    Open: 27 september t/m 26 oktober, do t/m zo, 13 tot 17 uur
    Film Screening: 27 september, 21 uur
    Geluidsperformance van Francisco López: 27 september, 20 uur

    Met: Kamal Ajafari, Delphine Bedel, Renata Poljak, Ilya Rabinovich, Rossella Biscotti.
    Film screening: Jérôme Schlomoff, Mounir Fatmi, Ayako Yoshimura (Schlomoff en Yoshimura introduceren hun film)

    In de getoonde foto's en video's worden stedenbouwkundige en politieke veranderingen (in onder meer Rusland, Kroatië en Palestina) onderzocht vanuit een sterk fotografische of cinematografische stijl. Onverwachte verbanden tussen persoonlijke herinnering, geschiedenis en ervaring worden blootgelegd.

    Vanuit persoonlijke verhalen worden dus historische en politieke veranderingen vertaald, die zich vaak ook uiten in specifieke architecturale stijlen, plaatsen en beelden. Gebouwen, industriële zones, vakantiebestemmingen en familiehuizen worden het centrale kenmerk in de getoonde werken. De terugkeer naar de plaats, het opnieuw opzoeken van oude familieplekken, beelden en films wordt tot een subtiel spel tussen de architectuur van het geheugen en van de ongebondenheid aan plek.

    Op 27 september wordt een film screening gehouden. De films die dan worden getoond, geven een onverwacht inzicht in het onontkoombare proces van de stedelijke veranderingen; van Amsterdam over de Franse suburbs tot de megapolis. Vaak gemonteerd uit stilstaande beelden en opgebouwd vanuit visuele en poëtische verhaallijnen, reflecteren deze films over de stedelijke meerlagigheid en de globalisering.
    Diezelfde avond vindt bij Lokaal 01 ook de presentatie plaats van de nieuwe Geluidpost. Francisco López zal dan live een werk brengen dat allerlei insectengeluiden uit de Costa-Ricaanse jungle in meerdere lagen verwerkt tot een intensieve beleving.


    Contact: Griet Menschaert, griet@lokaal01.nl, 0031 76 514 19 28


    Andere locaties Breda Photo: NBKS, Breda's Museum, Graphic Design Museum, KOP, IDFX/Electron, Stadsgalerij, galerie Ecker en diverse buitenlocaties in de stad
    Prepressure.com - mijn Engelstalig webstekje over 'printing museums', 'libraries' & nog zo veel meer
Working...
X