Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

26 juni - Inhuldiging van Oude Markt (Leuven)

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • 26 juni - Inhuldiging van Oude Markt (Leuven)

    Inhuldiging van de vernieuwde Oude Markt te Leuven

    zaterdag 26 juni van 20 tot 01 uur

    Onze stad heeft er een prachtig 'nieuw' plein bij gekregen. De markt is niet alleen definitief verkeersvrij maar is ook grondig en smaakvol gerenoveerd. Opvallend zijn de grote terrasstroken, op verschillend niveau, met een lange trappenpartij als blikvanger. De nieuwe verlichting geeft dit plein, dat dag en nacht leeft, ‘s avonds een heel ander cachet en verhoogt het veiligheidsgevoel . Dankzij sponsoring worden de luifels vernieuwd en mooie identieke parasols geplaatst, die samen met de bomenlijn het wandelparcours nog meer zullen benadrukken . Redenen genoeg om te vieren en te feesten. De Oude Markt, in samenwerking met en dankzij de steun van het Stadsbestuur, heeft een origineel en gevarieerd programma bedacht. Eerst wordt de wandelboulevard ingemarcheerd en ingespeeld om te eindigen in een groots volksfeest met partyallures.

    Programma

    Namiddagprogramma

    * 15.00 uur: optreden van het percussie ensemble van het stedelijk conservatorium
    * 15.05 uur: toespraak door de heer Carl Devlies, eerste schepen
    * 15.20 uur: toespraak door de heer Dirk Robbeets, schepen van openbare werken
    * 15.30 uur: optreden van het harmonieorkest van het stedelijk conservatorium

    Avondprogramma

    * 20.00 uur: optreden van T.O.K. Rhythm & Brass en Vooruit met de Kuit
    * 22.00 uur: Megaparty met Studio Brussel dj Gerrit Kerremans en presentator Peter Van de Veire
    * 23.30 uur: Megaparty met Discobar Galaxie (dj Bobby Ewing, Loveboat en Lars Capaldi)

    De wandelboulevard feestelijk ingespeeld met T.O.K en Vooruit met de Kuit (20-22 uur)

    Door de herinrichting van het plein is het middenstuk van de markt herschapen in een heuse wandelboulevard geborduurd met uitgebreide terrassen. Het lijkt in de zomer wel een stukje zuiderse Ramblas, waar er tijdens de dag heerlijk en in alle rust kan genoten worden van de zon. ‘s Avonds en ‘s nachts is deze locatie een ongedwongen en jeugdige ontmoetingsplaats voor duizenden, waar een feest nooit ver weg is.

    Twee originele wandelgroepen zullen afwisselend de pretroute inspelen :

    1. T.O.K Rhythm & Brass
    Deze Nederlandse 'Asambeho'band is ontstaan uit samenkomsten van studenten in Nederland uit Aruba (Nederlandse Antillen). Zij swingen als de pest en waren een van de grote revelaties tijdens Leuven in Scène vorig jaar ! Met percussionisten, blazers trekken zij het feest op gang . Het ritme is een combinatie van salsa, merengue, soca calypso en samba !
    www.tok.nl

    2. Vooruit met de Kuit
    Het is sinds juli 2003 dat Vooruit met de Kuit regelmatig opduikt op plekken waar iets te vieren valt, zowel in het Gentse als elders in ’t land. Vooruit met de Kuit was al te bewonderen in de openingsstoet van de Gentse feesten, op buurtfeesten, op menig festival en andere vrolijke manifestaties. Het hart van de Marolliens hebben ze definitief veroverd en op Special Olympics 2004 waren ze ook van de partij.

    Een blits-carrière dus voor een stelletje ongeregeld dat overal succes oogst door zich enthousiast te willen profileren als een bende dolle majoretten en rare muzikanten. De eigenzinnig originele danspasjes en overjaarse outfit laten weliswaar de reguliere majoretterie-adepten knarsetanden, en de nogal anarchistische interpretatie van de muziekjes doet zelfs de minst begaafde conservatoriumstudent meesmuilen, en toch, of juist daarom, slaagt Vooruit met de Kuit er telkens in bij het publiek verwondering, sympathie, vertedering en vooral een brede smile op te wekken
    www.vooruitmetdekuit.be

    De Party (22 tot 01 uur)

    Stubru dj Gerrit Kerremans en presentator Peter Van de Veire & Discobar Galaxie

    De megaparty start met Stubru-dj Gerrit Kerremans en presentator Peter Van de Veire. Deze heren zijn niet vies van feestvieren en dat zal iedereen geweten hebben. Sfeer verzekerd! (tot 23 u.30)

    Discobar Galaxie springt vervolgens een gat in de Leuvense lucht! Na vele lange jaren van draaien in alle hoeken van de partywereld staan ze alweer waar het allemaal begonnen is: de Oude Markt. Dj Bobby Ewing, Loveboat en Lars

    Capaldi zijn immers geboren en getogen Leuvenaars die elkaar op de Oude Markt leerden kennen. Ondertussen zijn de mixgoden uitgegroeid tot de populairste party-DJs in onze contreien.

    Absoluut hoogtepunt was de zomer van 2003 waarbij Het Gevaar Van De Discobar tijdens Marktrock een ware volksverhuizing teweeg bracht. Ondertussen hebben ze ook al 2 CD's bij elkaar gemixt en verzorgen ze al enkele jaren hun veelbeluisterde radioshow bij Studio Brussel.

    Aan de vooravond van een ongetwijfeld drukke festivalzomer komen ze mede de Oude Markt inwijden en in hun natuurlijke biotoop doen wat ze het best kunnen: rock the place !!l

    Het podium

    Bijzonder en nieuw voor de Oude Markt is de opstelling van het podium. Niet tegen de gevel van het H. Drievuldigheidscollege maar een ‘zwevend’ en transparant in het midden van het plein, waar je onderdoor kunt wandelen. Je kunt de dj-acts langs alle zijden bewonderen. We zouden de toeschouwers dan ook willen aanraden om zoveel mogelijk door te schuiven richting college. Aan het podium en aan twee delaytorens van 10 meter hoog hangt de geluids- en lichtinstallatie, hierdoor krijgt de Nieuwe Oude Markt niet alleen een bijkomende belichting, maar wordt er ook een jeugdige en opgewekte sfeer gecreëerd.

    Je ziet de langste toog staat er terug helemaal!
Working...
X