Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

20 juli tot 20 aug - Tentoonstelling: To: Antwerpen; Sincerely: Soweto - Antwerpen

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • 20 juli tot 20 aug - Tentoonstelling: To: Antwerpen; Sincerely: Soweto - Antwerpen

    De krachtigste beelden van de Zuid-Afrikaanse Umuzi Photo Club, gemaakt door kinderen uit de townships van Johannesburg, worden vanaf juli voor het eerst tentoongesteld in Belgie. Treffende foto’s van hoge kwaliteit bieden een uniek en persoonlijk inzicht in het leven, de passies en de omgeving van de kinderen. De tentoonstelling opent voor het publiek op dinsdag 20 juli in Designcenter de Winkelhaak in Antwerpen.

    De Umuzi Photo Club wordt geleid door jonge professionelen die in het weekend workshops verzorgen voor de leerlingen van basisscholen en middelbare scholen, waar ze hen onderwijzen in het gebruik van fotografie als een middel voor artistieke zelf-expressie, kritisch denken en het bewust maken van de gemeenschap. Het programma wordt specifiek gericht op scholen die de basisinfrastructuur en middelen missen om leerlingen te voorzien van individuele aandacht, kunstprojecten of andere buitenschoolse activiteiten. Studenten die buitengewoon talent tonen, wordt een professionele fotografietraining aangeboden die hen kansen biedt om met professionele fotografen samen te werken met als doel zichzelf als kunstenaar of journalist te ontwikkelen.

    De tentoonstelling biedt ook voor de geoefende fotograaf interessante beelden en gebruikt de kracht van dit medium om bewustzijn te genereren. De gratis tentoonstelling opent op dinsdagavond 20 juli van 18.30 tot 22.30 en is daarna nog tot 20 augustus op werkdagen en zaterdagen te bezichtigen in Designcenter de Winkelhaak (zie hier voor de kaart).
Working...
X