PDA

Volledige versie bekijken : Instellen Auto FP snelle synchronisatiemodus



Aquarius
2 december 2004, 07:18
Modus dient ingesteld op de camera maar weet niet hoe? Wat zie ik over het hoofd?Hoe krijg ik die FP indicatie op mijn scherm van de SB-600
(Zie handleiding p48)

jwllms
2 december 2004, 09:18
In principe volgens de manual (ik heb de sb800, maar vermoedt dat dat hetzelfde is), zou dit automatisch gaan indien je de sluitertijd korter zet dan de korste sync sluitertijd. (bij de D70 1/500).
Bij mij, met de D70/SB800 gaat dit niet, ik geraak niet voorbij 1/500.
in deze thread (http://www.fredmiranda.com/forum/topic/152058) op Fred Miranda zeggen ze dat voorlopig alleen de D2h dit ondersteund.

Op de site van nikon (http://nikoneurope-nl.custhelp.com/cgi-bin/nikoneurope_nl.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_sid=W8qXtYrh&p_lva=&p_faqid=2759&p_created=1053436733&p_sp=cF9zcmNoPTEmcF9ncmlkc29ydD0mcF9yb3dfY250PTM2J nBfc2VhcmNoX3RleHQ9YXV0byBmcCZwX3NlYXJjaF90eXBlPTM mcF9wcm9kX2x2bDE9fmFueX4mcF9wcm9kX2x2bDI9fmFueX4mc F9jYXRfbHZsMT1_YW55fiZwX3BhZ2U9MQ**&p_li=) vindt je de zelfde info, alhoewel dit niet in de manuals staat.
In de handleiding van de D70 staat dat alle CLS opties ondersteund worden, en in de manual van de SB800 staat dat het moet werken op een CLS compatible camera.....
Niet dus :B
Jo.

Aquarius
2 december 2004, 09:35
"There is a setting for flash sync. In there is the setting for FP."
Waar moet je dat op de D70 dan wel terugvinden?

jwllms
2 december 2004, 09:45
Het gaat niet.
Op de camera's die het supporteren is het automatisch indien je voorbij de max sync speed gaat (D2H). Bij de de D70 kun je niet voorbij 1/500 indien een flits geactiveerd is (interne of externe).
Jo.

Aquarius
2 december 2004, 10:09
Begrijp het eigenlijk allemaal niet goed meer...
Wat is vb het nut om te flitsen bij 1/500 ipv 1/60?
Het is toch de flitsduur die bepalend is, en die is altijd korter of niet?
Als je dus een opname maakt op1/500 in S-mode zal de opening vb 4.5 zijn
indien je in A-mode 4.5 aanduid zal de snelheid 1/60 zijn, moet de flits die intensiteit dan zelf corrigeren? Test geeft wel een verschillende belichting!
Of is alles ook afhankelijk van het aanwezige omgevingslicht?

enero
2 december 2004, 15:40
Dag Henry,

Volgens mij is bij flitstechniek, trouwens een zeer moeilijke materie, een belangrijk punt dat je camera ook het omgevingslicht registreert en je met je snelheid en diafragma kan spelen naarmate je meer snelheid of diepte moet hebben of beiden. Als je je camera instelt op S 1/500 zal je diafagma zowel op de camera als op de flits veranderen al naargelang het aanwezige omgevingslicht. Ik heb dit juist met mijn 17-55 2.8 geprobeerd door met mijn lens te bewegen van een donkerder naar een meer belichte plaats. Het omgekeerde krijg je, als je instelt op A-mode, dan gaat je snelheid ook varieren alnaargelang van het aanwezige licht. Bij een lichtsterkere lens zal je dat uiteraard vlugger constateren.
De vraag is dus : Wil je al of niet rekening houden met je omgevingslicht en dit al of niet meer laten uitkomen. Het gebruik van bvb. synchonisatie met het achterste gordijn is in omstandigheden waar je ambient licht wil laten meespelen zeer nuttig.
Lees ook eens dit hier : http://www.moose395.net/howto/flash.html
heel interessant.

Groetjes,
Pol.

frevaro
2 december 2004, 15:51
off topic


ik kan gewoon replyen :G

jwllms
2 december 2004, 17:13
ik ook maar niet met de text die ik wil :confused:
zie http://forum.belgiumdigital.com/showthread.php?t=60041
Jo.

off topic


ik kan gewoon replyen :G