PDA

Volledige versie bekijken : Flash Trigger



ccf
22 februari 2008, 10:10
Ik heb sinds gisteren een flash trigger maar hoe werkt dat eigenlijk want hij doet het niet.

Ik zou die vanavond willen/moeten gebruiken.

Heeft iemand een idee?

paly
22 februari 2008, 10:22
Merk of type?

(Zitten de batterijen erin?)

bouk
22 februari 2008, 10:24
net effe Flash Trigger Ge Googlet(wist nl niet wat het was), veel info.
grt,bouk.

B-man
22 februari 2008, 10:39
Hoi,

Heb je gekeken of zowel de ontvanger als de zender op het zelfde kanaal staan?
En ik neem aan dat je al gekeken hebt of er een batterij in zit en dat deze niet nog ingepakt is met folie of een lipje die je moet wegtrekken om de trigger/receiver van stroom te voorzien.

Grtz

Bryan

Feb
22 februari 2008, 21:58
Als het een cactus trigger is, ook niet vergeten je flash op manual te zetten anders gaat het ook nie ;)

Tip twee, vergeet nie de plastic van de batterijen te halen - want daar had ik ook eerst over gekeken :green:

Lennert
23 februari 2008, 01:40
Als het een cactus trigger is, ook niet vergeten je flash op manual te zetten anders gaat het ook nie ;)

Tip twee, vergeet nie de plastic van de batterijen te halen - want daar had ik ook eerst over gekeken :green:

:confused:

Feb
23 februari 2008, 08:59
:confused:

OK, misschien niet helemaal duidelijk. De flashes van tegenwoordig kunnen allen balanced werken (bij Nikon het Creative Lighting System) waarbij de flits zelf zorgt voor een correcte belichting rekening houdend met het omgevingslicht. Als dit de instelling is op je flits werkt dit niet met de Cactus triggers/receivers. Dus moet je de flits op de manuele stand zetten zodat je zelf de power van de flash bepaalt (1/1, 1/2, 1/4 enz...).

Lennert
24 februari 2008, 20:45
OK, misschien niet helemaal duidelijk. De flashes van tegenwoordig kunnen allen balanced werken (bij Nikon het Creative Lighting System) waarbij de flits zelf zorgt voor een correcte belichting rekening houdend met het omgevingslicht. Als dit de instelling is op je flits werkt dit niet met de Cactus triggers/receivers. Dus moet je de flits op de manuele stand zetten zodat je zelf de power van de flash bepaalt (1/1, 1/2, 1/4 enz...).
Niet bij m'n canon 420EX.. M'n SB-600 wel dacht ik:)

StijnL
25 februari 2008, 08:43
Niet bij m'n canon 420EX.. M'n SB-600 wel dacht ik:)

Toch niet. Ook SB-600 moet in manuele mode gezet worden.

ccf
25 februari 2008, 11:08
Ik heb alles al geprobeerd maar er komt geen flash uit en ik gebruik geen SB's, het is voor studio flashen van Falcon Eyes.
De zender en ontvanger verstaan elkaar maar de flash doet t niet.

Thanx

Fotofolio
25 februari 2008, 14:44
Ik heb alles al geprobeerd maar er komt geen flash uit en ik gebruik geen SB's, het is voor studio flashen van Falcon Eyes.
De zender en ontvanger verstaan elkaar maar de flash doet t niet.

Thanx

Mijn triggers sturen mijn FE flitsen aan ... welke connectie gebruik je?

Joris818
25 februari 2008, 19:33
Mijn triggers sturen mijn FE flitsen aan ... welke connectie gebruik je?

Staat alles op hetzelfde kanaal? (moet je even instellen door de jumpers)

zunoel
25 februari 2008, 20:12
Ik heb alles al geprobeerd maar er komt geen flash uit en ik gebruik geen SB's, het is voor studio flashen van Falcon Eyes.
De zender en ontvanger verstaan elkaar maar de flash doet t niet.

Thanx

Begin nu eerst eens met te zeggen welk type trigger je hebt.

StijnL
26 februari 2008, 09:50
Ik veronderstel dat hij van die cactus V2 heeft (op die meerkanaalsontvangers kan je niet zien of het signaal ontvangen wordt). Staat de camera toevallig niet op commander mode? Als je inderdaad die V2's hebt: als je een foto trekt van de receiver, brandt het rode lichtje daar dan op?

ccf
26 februari 2008, 17:00
Het type is 604D zo eentje op batterijen.
Als ik op de zender druk geeft de ontvanger idd een rood signaal zoals beschreven in die handleiding maar de flash, ook falcon eyes DE, die doen t niet

B-man
26 februari 2008, 17:48
Het type is 604D zo eentje op batterijen.
Als ik op de zender druk geeft de ontvanger idd een rood signaal zoals beschreven in die handleiding maar de flash, ook falcon eyes DE, die doen t niet

Hoi,

Dit is dezelfde als wat ik ook nog heb, naast de cactus triggers.
Als de led op de ontvanger oplicht bij het drukken van de testbutton , moet de zender/ontvanger kombi goed werken.
Misschien moet je het dan meer gaan zoeken in een defect bij de FE DE flitser? Defect kontakt oid?

Grtz

Bryan

ccf
27 februari 2008, 11:08
Misschien moet je het dan meer gaan zoeken in een defect bij de FE DE flitser? Defect kontakt oid?

Grtz

Bryan

Maar dan zou de flitskabel het ook niet doen, of het moet het contact van de triggerontvanger zijn.

zunoel
27 februari 2008, 17:20
zo eentje dus (http://www.foto-konijnenberg.nl/product_details.php?id_product=32929)
Ik heb ook van die triggers (16 kanaals) en heb wel van mijn leverancier vernomen dat die verlooppluggen die meegeleverd worden niet echt deugen (heb andere metalen gekregen) :G

Misschien is het het verloopplugje dat niet goed werkt (je moet wel wat hard drukken om de pluggen goed in mekaar en in de contacten te stoppen)
Probeer ook eens op een ander kanaal (sommige kanalen zijn niet zo stabiel).