PDA

Volledige versie bekijken : EXIF-gegevens op foto zetten?



Nicootjen
10 januari 2008, 23:06
Kan iemand van jullie me uitleggen hoe je in photoshop of andere de exif-gegevens van je foto erop kunt zetten? (vb: 1/30 - f 2.8 - ISO 400, met dan eventueel het merk en type van je toestel erbij, in een bepaalde rand)

Mocht iemand een batch hebben staan in PS, dan zou ik die persoon ook heel dankbaar zijn. Heb vroeger zoiets gehad van een collega, maar ben dat kwijt, en er is nog niemand die me dat kon tonen...

Alvast bedankt,

Nico

Matthias
11 januari 2008, 06:45
Kan iemand van jullie me uitleggen hoe je in photoshop of andere de exif-gegevens van je foto erop kunt zetten? (vb: 1/30 - f 2.8 - ISO 400, met dan eventueel het merk en type van je toestel erbij, in een bepaalde rand)

Mocht iemand een batch hebben staan in PS, dan zou ik die persoon ook heel dankbaar zijn. Heb vroeger zoiets gehad van een collega, maar ben dat kwijt, en er is nog niemand die me dat kon tonen...

Alvast bedankt,

Nico

dat kan je perfect doen met BD sizer en zo ook foto's in batch verwerken...
bdsizer (http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Graphic/Digital-Photo-Tools/BDSizer.shtml)

FestinaLente
11 januari 2008, 07:01
Ik denk dat het de bedoeling is de exif gegevens leesbaar op de foto te zetten. Als ik me niet vergis, kan dat niet met BD-sizer, tenzij je het vakje rechtsboven overtypt in het copyright-tekstvak.
Een recentere versie van BDSIZER, vind je trouwens HIER (http://freeware.idimager.com/).

Ik kan je echter niet helpen, maar ongetwijfeld is hier één of andere techneut die dat wel kan :p.

noa
11 januari 2008, 09:05
Jij wil dit

http://img.photobucket.com/albums/v477/ISO28/BD/exif.jpg

wel, ik heb daar een script voor, maar zoals je ziet staat niet alles erop.
Moet het nog terug aanpassen. Of kan je zelf met Java overweg?

devid
11 januari 2008, 09:20
weet er iemand hoe ik ze via bordermaker erin kan krijgen ?
thx

Matthias
11 januari 2008, 10:54
Ik denk dat het de bedoeling is de exif gegevens leesbaar op de foto te zetten. Als ik me niet vergis, kan dat niet met BD-sizer, tenzij je het vakje rechtsboven overtypt in het copyright-tekstvak.
Een recentere versie van BDSIZER, vind je trouwens HIER (http://freeware.idimager.com/).

Ik kan je echter niet helpen, maar ongetwijfeld is hier één of andere techneut die dat wel kan :p.

gaat wel perfect hoor met BDsizer... je kan daar rechtstreeks allerlei Exif informatie kiezen
in in dat menuutje Exif kan je nog tientallen aparte dingen kiezen

http://img522.imageshack.us/img522/2937/bdsizerwk6.jpg (http://imageshack.us)

en dit is het resultaat: (enkel de geselecteerde onderdelen van de exif die ik wil, heb ik erop gezet)

http://img214.imageshack.us/img214/4606/sizedhn3i0038ho4.jpg (http://imageshack.us)

regulus
11 januari 2008, 12:06
gaat ook met "exifer" samen met nog een heleboel meer ...
FWIW